Anne Drost over haar interim opdrachten voor USG MarCom
Nieuws
2 minuten leestijd

In korte tijd een rijk CV door USG MarCom!

Anne Drost werkt drie jaar als communicatieprofessional bij USG MarCom. Gedurende deze tijd heeft ze de kans gehad om aan drie verschillende opdrachten te werken: bij gemeente Ede, Parnassia groep (GGZ) en woningcorporatie Stedelink. Iedere opdracht had zijn eigen uitdagingen en leermomenten.

Toen Anne bij USG MarCom kwam werken, had zij geen eerdere werkervaring. Het werken als interim-professional gaf haar de mogelijkheid om verschillende soorten werk en organisaties te verkennen, waardoor ze kon ontdekken wat echt bij haar paste. "Het voordeel van werken als interim-professional is dat je leert wat het beste bij je past.”

“Vastroesten is niks voor mij”

Ze vindt het nog steeds belangrijk om geregeld te wisselen van opdrachten. "Het lijkt me nu nog niet goed om vastgeroest te zitten op één plek. Ik heb ervaring opgedaan in organisaties van verschillende omvang, wat ontzettend waardevol is geweest.”

Van al haar opdrachten heeft Anne de langste tijd doorgebracht bij de Parnassia Groep. Gedurende deze periode maakte ze echt deel uit van het team en nam zelfs deel aan een teambuildingsevenement op een externe locatie. Deze opdracht gaf haar waardevolle inzichten in het functioneren binnen een grote en complexe organisatie.

In tegenstelling tot haar huidige opdracht bij woningcorporatie Stedelink, waar ze werkt in een veel kleinere organisatie. Anne benadrukt het verschil in werkervaringen en zegt: "Bij Parnassia Groep kondigde ik mijn komst aan via een bericht op het intranet. Bij Stedelink kon ik gewoon een rondje maken door het kantoor en mezelf voorstellen." Bij alle drie haar opdrachten kwam ze binnen als versterking van het team dat er zat. Na verloop van tijd werd ik dan vervangen door een vaste medewerker.”

Met de hele organisatie aan de slag

Het leukste werk vindt ze zaken waarbij ze kan aanpakken. “Stedelink bevindt zich vooral in de gemeentes Delft, Zoetermeer en Zuidplas, maar ze hebben bijvoorbeeld ook woningen in Leersum bij Utrecht. Dat ligt wat verder weg waardoor niet iedereen bekend is met dit bezit. Toen zijn we met de hele organisatie, van klusjesmannen, opzichters en sociaal beheer daar twee dagen gaan kijken om alles te inventariseren en aan te pakken. Ik had alles rondom het evenement geregeld toen op het laatste moment de cateraar afbelde. Dan heb je wel even stress hoor. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en kon ik een andere cateraar regelen. Maar zo’n project waarbij veel mensen van Stedelink betrokken waren, is wel heel leuk om te doen. Om zo samen met je collega’s door die huizen te lopen en te horen wat de bewoners te vertellen hebben.”

Het allerleukste is echter als collega’s en opdrachtgevers tevreden zijn over haar werk. “Het is fijn om waardering te krijgen.”

USG MarCom groeide met haar mee

In de drie jaar dat ze nu bij USG MarCom werkt heeft ze de detacheerder zien groeien. “Nu is er een heuse introductiedag voor nieuwe collega’s en het tijdschrift soepele start. Dat is fijn als je net nieuw bent.”  

Nieuwkomers bij USG hebben ook de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij een van de expertiseteams op het gebied van interne of externe communicatie. Zelf zit Anne bij een team voor interne communicatie. Naast het portaal met e-learnings, het ontwikkelportfolio en de samenwerking met beroepsorganisatie Logeion vindt ze het delen van ervaringen met collega’s goed voor haar ontwikkeling als professional bij USG MarCom.

Geen moment spijt van keuze

Zo heeft ze inmiddels een rijk CV, een netwerk van veel collega’s en ervaring in drie verschillende sectoren. Ik heb er geen moment spijt van gehad dat ik voor werken als interimmer heb gekozen.”

Wil je meer weten over de inhoud van de MarCom-adviseur functie bij USG MarCom? Lees hier dan snel verder. 

Deel dit artikel