MarCom Adviseurs Roy en Charlotte
Nieuws
2 minuten leestijd

Hoe is het leven als interimmer?

Een kijkje in het werkleven van twee van onze USG MarCom adviseurs. Charlotte van de Wijngaert en Roy Ketelaar nemen jullie graag mee in hun ervaringen. Deze toppers zijn begin september van start gegaan bij USG MarCom en vertellen waarom hun keuze uit is gegaan naar USG MarCom.

Na het afronden van hun masters zijn ze allebei op zoek gegaan naar een leuke en leerzame uitdaging waar ze hun opgedane kennis kunnen toepassen. Al snel kwam USG MarCom op hun radar. Maar waarom dan? “Scrollend door de website van USG MarCom viel mijn oog meteen op de diversiteit aan opdrachten met maatschappelijke relevantie, iets waar ik naar op zoek was. Je krijgt via USG MarCom hulp bij het vinden van toffe opdrachten waarbij je in veel verschillende keukens kan kijken”, aldus Charlotte. Roy sluit zich hierbij aan en zegt, “het afwisselende werk geeft mij de mogelijkheid om snel veel ervaring op te doen in diverse sectoren en te ontdekken wat ik écht leuk vind. Daarnaast biedt USG MarCom mij de zekerheid van een vast inkomen”.   

Beiden zijn ook al snel nadat ze in dienst kwamen gedetacheerd via USG MarCom. Roy kreeg bij Stichting Achterhoek Toerisme een opdracht van twee weken om de website te verbeteren. “Ze waren erg blij met de resultaten, dit geeft een hoop energie voor een nieuwe opdracht”. Werkzaamheden die hierbij kwamen kijken waren onder andere het aanpassen van de navigatie op de website door de menu’s, SEO optimaliseren en content verbeteren. “De grootste uitdaging van de opdracht was het snelle schakelen van alle informatie die je in korte tijd te verwerken hebt naar het uitvoeren van de opdracht.” Daarna is hij als interimmer aan de slag gegaan bij het communicatieteam van gemeente Aalten.  

"Het afwisselende werk geeft mij de mogelijkheid om snel veel ervaring op te doen in diverse sectoren en te ontdekken wat ik écht leuk vind." - Roy

USG MarCom werkt samen

“Na het warme welkom van de onboarding voel je je gelijk écht verbonden met USG MarCom”, zegt Roy; “Zo zijn er wekelijkse vergaderingen waar je aan kan sluiten en heb je een resourcemanager en MarCom consultant waar je altijd bij terecht kan. De USG MarCom familie staat altijd voor elkaar klaar en is bereid mee te denken, ook wanneer je op opdracht zit.” Charlotte sluit daarbij aan en vertelt verder: “Daarnaast krijg je binnen de organisatie de kans om je aan te sluiten bij een expertiseteam. Samen met jouw team richt je je dan op het schrijven van artikelen rondom een bepaald vraagstuk of thema. Erg interessant en leerzaam dus, maar ook vanuit sociaal oogpunt een toegevoegde waarde aangezien het je de kans geeft om collega’s binnen USG MarCom te spreken met diverse expertises en ervaringen. Op het gebied van zelfontwikkeling krijg je ook de mogelijkheid om diverse trainingen te doen.”  

Op opdracht

Charlotte is gedetacheerd bij een woningcorporatie in Rotterdam. Deze corporatie staat midden in de maatschappij en dit uit zich ook in haar werkzaamheden. Zo woont ze o.a. projectoverleg van projecten in de wijken bij en verzorgt ze de communicatie hierover naar bewoners. Hierbij is het belangrijk dat de communicatie op B1 niveau is, zodat het voor alle bewoners toegankelijk en te begrijpen is.   

Roy vertelt dat hij aan het einde van zijn eerste opdracht veel nieuwe connecties heeft opgedaan en een mooie ervaring rijker is. Momenteel heeft Roy een opdracht gevonden bij gemeente Aalten. Hier gaat hij op interim basis het communicatieteam versterken. Ook Charlotte kijkt tot nu toe positief terug op haar ervaring als interimmer: “Je komt op plekken waar je zelf niet aan had gedacht en je leert non-stop. Elke keer is weer een nieuwe uitdaging met een hele steile leercurve.”   

Deel dit artikel