Dennis Bliek aan het werk als interim marcommer
Nieuws
1 minuut leestijd

Dennis: “Als interim adviseur leer je in korte tijd veel en ben je van enorme toegevoegde waarde voor opdrachtgevers.”

Als interim marketing- en communicatie adviseur bij USG MarCom krijg je veel mogelijkheden om in relatief korte tijd veel ervaring op te doen bij verschillende organisaties. Dit varieert van opdrachten in de commerciële sector en van onderwijsinstellingen tot verschillende ministeries. Van Groningen tot Maastricht en van Den Haag tot Enschede. Voor een ieder wat wils. Dat is het mooie aan het werken bij USG MarCom. Interim adviseur Dennis Bliek kan hierover meepraten.

Dennis heeft in het voorjaar van 2022 de knoop doorgehakt. Hij was na een lange tijd bij dezelfde werkgever werkzaam te zijn geweest op zoek naar iets anders. Na veel gesprekken bij uiteenlopende organisaties kwam USG MarCom op zijn pad.

Dennis: “Via LinkedIn ben ik benaderd. Het contact met de recruiter was heel fijn. Ik hoefde niet lang na te denken. Het concept om verschillende dingen te doen sprak mij enorm aan. Geen vicieuze cirkel waar je in gaat en niet meer uitkomt. Korte opdrachten met veel resultaat. Dat sprak mij enorm aan en de gesprekken voelden heel prettig. Daarbij ook op de opmerking dat er direct een opdracht lag waardoor het direct heel concreet werd.”

Zijn eerste opdracht, als kersverse interimmer, was bij het Mulier Instituut. Dit is een sociaalwetenschappelijk sportonderzoeksinstituut. Hier was hij verantwoordelijk voor de interne communicatie, gaf leiding aan twee junior-adviseurs  en deed de begeleiding in de organisatieverandering die het Mullier Instituut doormaakte.

Dennis: “Je zit niet zomaar bij USG MarCom. Dat mag je ook best uitstralen. Je hebt een bepaalde kennis en ervaring en dat breng je mee. Opdrachtgevers verwachten ook dat je dit laat zien.”

Zijn tweede opdracht is momenteel bij Medux. Medux vergroot de bewegingsvrijheid, zelfstandigheid én het plezier van mensen met een bewegingsbeperking. Hier doet hij interne communicatie waarbij de nadruk meer op de uitvoering ligt. Daarnaast wordt zijn input op strategisch niveau ook gevraagd én gewaardeerd.

De meerwaarde in het werken bij verschillende opdrachtgevers betaalt zicht uit in kennis en ervaring. 

Dennis zegt hierover: “Het zijn hele andere bedrijven dan dat ik gewend ben. Een stuk groter. Daar komt ook een andere dynamiek bij kijken. Bij het Mulier Instituut hadden we veel met hoger opgeleiden te maken. Dat geeft een hele andere dimensie aan de communicatie die je doet. Bij Medux hebben we veel met vestigingen te maken en veel stakeholders. Het is daar allemaal wat groter. Dat was enorm wennen, maar ook een prachtige uitdaging en daar leer je veel van.”

Dennis Bliek marcom adviseurWat doet een interim professional als er even geen opdrachten zijn?

“Ik heb tussentijds even zonder opdracht gezeten en daarmee aan interne vraagstukken gewerkt zoals aanbestedingen voor nieuwe opdrachten. Daar heb ik veel contact gehad met collega’s en mede interim professionals. Deze samenwerking was heel prettig. Het waren pittige opdrachten met tijdsdruk, maar geen moment frustratie gekend in het proces door de leuke en goede samenwerking. In de tijd dat je geen opdracht hebt, is er ook ruimte om te sparren met andere interim professionals. Je kunt ervaringen uitwisselen, gebruik maken van elkaars kennis en er is de mogelijkheid om (online) trainingen te volgen. Dit allemaal vind ik een toegevoegde waarde aan het werken bij USG MarCom.”

Hoe kijkt Dennis naar zijn tijd bij USG MarCom?

“Heel positief. Het voelt als een warm bad. Fijn contact met collega’s. Daarnaast word er ook naar je geluisterd als je een bepaalde voorkeur hebt voor een type organisatie. Het werken als interim professional is een goed concept en heeft je veel kennis en ervaring mee."

 

 

Deel dit artikel