Storytelling & Content
1 minuut leestijd

Wil je een pakkende boodschap schrijven met de juiste tone-of-voice voor je organisatie?

Een liefdesgroet van Cupido 

Spanning en kriebels in je buik. En dan valt een anonieme kaart op je deurmat. XXX   
Zou het zijn van de man die je stiekem zo leuk vindt? Of is het een onbekende die een oogje op je heeft?  Die instructeur uit de sportschool die altijd zo geïnteresseerd vraagt hoe het met je gaat? Of toch die collega die net iets te behulpzaam is? Je gedachten gaan alle kanten op. Het is hoe dan ook vleiend dat iemand je bijzonder vindt. En het voelt fijn. Je wordt gezien en gehoord om wie je werkelijk bent. 

Recht uit het hart 

Het is Valentijnsdag vandaag. De dag van de liefde! De dag om je verborgen verliefdheid bekend te maken met een kaart, een lief briefje, gedicht of met bloemen. Het gaat niet om de grote cadeaus met een flink prijskaartje. Maar om het gevoel dat puur en recht uit het hart van de zender komt, die zich kwetsbaar opstelt. Hoe mooi kan het zijn? Een boodschap die verrassend en prikkelend is voor de ontvanger. De liefdesgroet is simpel, onschuldig, liefelijk en romantisch. 

Valentijnsdag is van oudsher gehuld in mysterie. De traditie gaat ver terug naar de Middeleeuwen. Er doen vele verhalen de ronde. Eén ervan is van priester Valentinus uit Rome die stiekem huwelijken voltrok, die de keizer verboden had. Vlak voor zijn dood zou hij nog een brief gestuurd hebben naar zijn geheime geliefde. Ondertekend met Valentijn. 

Verliefden zetten sindsdien op 14 februari hun ware en diepste gevoelens op papier. Zonder de garantie dat de liefde ook beantwoord wordt. Dat vraagt behoorlijk veel lef! Ga je toch liever voor anoniem en kies je voor veilig, dan bestaat de kans dat de liefde nooit zal weten dat jij het bent die een kaartje stuurde. Toch is Valentijnsdag het begin van veel nieuwe liefdesrelaties. En voordat corona bestond, werden ook veel huwelijken voltrokken op deze dag.  

Opnieuw de liefde verklaard 

Heb je geen geheime of prille liefdesgevoelens? Geen nood! Ook mensen met een langdurige relatie worden deze dag de liefde (soms) opnieuw verklaard. Ook al is het vooral de jonge generatie die fan is van Valentijn, volgens marktonderzoeksbureau Motivaction.  

Wil je je geliefde flink in het zonnetje zetten? Je kunt nog snel een last-minute Valentijns arrangement boeken. Of ga je voor klein en subtiel? Voor een echt liefdevol gebaar? Enkele tips die je vandaag kunnen helpen om je geliefde te verrassen.

1.  Schrijf een liefdesgedicht aan elkaar alsof je een week samen bent 

2.  Beleef je eerste date opnieuw en ga naar de plek waar het begon 

3.  Laat het bad vollopen met bubbels, muziek erbij en kaarsjes en nodig je partner uit 

4.  Doe eens gek! En ga samen kamperen in je huiskamer 

5.  Maak een strandwandeling en zet in het zand zijn naam met een groot hart 

6.  Besluit om samen de training ‘De kunst van het verbinden’ te volgen voor meer diepte in je relatie 

Ben je geïnspireerd? Wil je informatie over het schrijven van pakkende teksten? Wij zijn bereikbaar via info@usgmarcom.nl  

#uitliefdevoorhetvak #wijwerkensamen 

Deel dit artikel