USG MarCom resourcemanagers Kitty Lemckert en Lex Marsman
Nieuws
3 minuten leestijd

"Wij zijn er voor jou!" - Interview met onze Resourcemanagers

Kitty Lemckert en Lex Marsman zijn de resourcemanagers van USG MarCom. Met veel enthousiasme begeleiden zij alle professionals bij USG MarCom. Maar wat doet een resourcemanager eigenlijk? Waarvoor kun je bij hen terecht? Dat is niet in één zin te omschrijven. Lees wat onze resourcemanagers allemaal kunnen betekenen bij USG MarCom.

Een resourcemanager begeleidt de professional, van indiensttreding tot uitdiensttreding, in de breedste zin van het woord. Van het op weg helpen van een professional tot aan persoonlijke begeleiding. We zijn jouw sparringpartner en denken mee met je professionele ontwikkeling. Verder fungeren we als vraagbaak bij arbeidsvoorwaardelijke vraagstukken en begeleiden we je tijdens ziekmeldingen. 

Kitty: “Als resourcemanager ondersteunen we professionals tijdens hun carrière bij USG MarCom. Gedetacheerd zijn als professional is een complexe constructie. Je werkt als professional op een opdracht, waarbij je onderdeel wordt van het team bij de opdrachtgever. Terwijl je ook nog bij USG MarCom hoort. Wij zijn het eerste aanspreekpunt om professionals te blijven verbinden met USG MarCom."

Verbindende factor 

In september 2021 werd resourcemanager officieel als functie bij USG MarCom geïntroduceerd. Hierbij kreeg Kitty de eer om de eerste resourcemanager bij USG MarCom te zijn. Lex startte dezelfde maand als resourcemanager bij USG Legal. Sinds vorig jaar zijn zij het "gouden duo" van USG MarCom. "Voorheen was de begeleiding van professionals enigszins versnipperd. Adviseurs misten soms de verbinding. Nu is de verantwoordelijkheid duidelijk toegewezen aan twee personen. En daar ben ik blij mee," vertelt Kitty. Van Sales, tot de consultants en Marketing, Kitty en Lex staan in verbinding met de hele organisatie.

“Elke ochtend hebben we een online stand-up met het hele team. Hier leggen we de juiste verbindingen tussen opdrachten en beschikbare professionals. Wij ondersteunen het salesteam om goede matches te maken.”

Ook weten Kitty en Lex hoe het met de professionals op een opdracht gaat. Indien nodig bieden ze hun een helpende hand, in de vorm van advies of training.

Lex: “We zijn het eerste aanspreekpunt voor professionals. Zij kunnen bij ons terecht met wat voor vraag dan ook. En als de vraag niet bij ons hoort, dan kijken wij waar de vraag wel hoort en helpen we de professionals daar te komen."

De eerste dagen bij USG MarCom 

De resourcemanagers begeleiden onze professionals intensief, zeker in het begin. Ze starten met een informatieve onboarding. Op deze dag maken de professionals kennis met USG MarCom en krijgen zij begeleiding in het schrijven van motivatiebrieven en het voeren van sollicitatiegesprekken. 

Ook koppelt resourcemanagement meerdere adviseurs aan de startende professionals om kennis te maken. Zij plannen dan on- of offline een meeting in. Zo leren de collega's elkaar toch wat beter kennen, ondanks dat ze niet ‘echt’ samenwerken. "Als nieuwkomer vind je hier al snel aansluiting bij je collega’s. Samen leer je tips en tricks voor een succesvolle sollicitatie en deel je kennis met elkaar," vertelt Lex.

Altijd blijven ontwikkelen 

Er zijn ook mooie initiatieven tot stand gekomen, zoals de introductie van het performance management systeem Teampeak.

Lex: "In Teampeak kun je op verschillende manieren feedback geven en ontvangen. Zo ondersteunt TeamPeak 360-graden feedback, waarbij zowel leidinggevenden als collega’s terugkoppeling kunnen geven."   

Professionals kunnen zich ook aansluiten bij een expertiseteam om kennis te verrijken en te delen. In een expertiseteam ga je samen met een groepje collega’s specialiseren in verschillende relevante thema’s in de communicatiewereld, zoals “Content & Storytelling” en “Crisiscommunicatie.” 

Opleidingen op maat 

Ook zijn er bij USG MarCom uiteenlopende opleidingsmogelijkheden. Bespreek je opleidingsverzoek op maat met je resourcemanager. Kitty en Lex zijn vooral enthousiast over de samenwerking met communicatiestrateeg, trainer en coach Gonda Duivenvoorden. Zij geeft naar behoefte één op één coaching aan de professionals. Daarnaast gaf zij een training aan een clubje junior marketing- en communicatieprofessionals.

Kitty: “Van onze junioren kregen we terug dat ze niet alleen nieuwe inzichten hebben opgedaan over het communicatievak, maar ook een boost aan zelfvertrouwen hebben gekregen.”

Altijd contact met de professionals 

Naast de intensieve begeleiding voor de startende professionals zijn Kitty en Lex ook in contact met de andere professionals. Elke woensdag begeleiden Kitty en Lex de 'Samenwerkdag’ in Almere. Hier sluiten de beschikbare professionals aan om samen te werken aan interne opdrachten en motivatiebrieven. Daarnaast delen zij kennis.

Lex: “Verder organiseren we regelmatig workshops, kwartaalmeetings en regioborrels. Hier kan elke professional zich voor aanmelden. Professionals krijgen exclusieve aandacht en het doel is dat ze zich ook echt gezien voelen vanaf dag één!"

Maatschappelijke impact 

Bij USG MarCom moedigen we professionals aan om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Vanuit resourcemanagement organiseren we meerdere activiteiten. Eén van de partijen waar USG MarCom bij betrokken is, is NL Cares. NL Cares biedt vrijwilligerswerk voor verschillende doelgroepen, zoals mensen met een migratieachtergrond, basisschoolkinderen en ouderen. Hier gaat USG MarCom met de (beschikbare) professionals naartoe.

Lex: "We organiseren dit natuurlijk voor een goed doel, maar het is ook bedoeld om elkaar zo af en toe buiten het werk te zien. Het zijn altijd hele leuke dagen. En natuurlijk zijn Kitty en ik ook altijd van de partij!"

De juiste fit 

USG MarCom is altijd op zoek naar de juiste fit. Dit betekent soms ook dat het detacheringswerk minder goed bij de professional past. "Het is voor veel mensen die bij ons gedetacheerd worden een eerste ervaring met interimmen. Zo herinner ik me een professional die hier niet op haar plek zat. Zij is toen via de collega’s van Werving en Selectie aan een vaste baan geholpen. Wij helpen onze professionals altijd verder," vertelt Kitty.

Soms neemt de opdrachtgever professionals over. Lex: "Dat geeft soms wel een dubbel gevoel. We verliezen een goede professional. Maar aan de andere kant betekent het dat we een goede match hebben gemaakt."

Kortom, de resourcemanagers staan altijd voor de professionals klaar.

Kitty: "Alles is bespreekbaar bij ons. We zijn volgens mij heel open en laagdrempelig. Dat krijgen we althans terug en daar ben ik super trots op. “

Lijkt het jou ook leuk om als interimmer aan de slag te gaan? Lees hier dan snel verder. 

- Geschreven door Donya van Heezik

Deel dit artikel