Hoe ga je om met content die niet aanslaat?  USG MarCom
Storytelling & Content
1 minuut leestijd

Hoe ga je om met content die niet aanslaat?

Het kan frustrerend zijn wanneer content die je zorgvuldig hebt gecreëerd, niet het gewenste effect heeft. Gelukkig zijn er verschillende strategieën om te achterhalen waarom iets niet aanslaat en hoe je het kunt verbeteren. Wij delen vijf praktische tips om je content aantrekkelijker en effectiever te maken.

1 Het analyseren van de data en feedback

Tools zoals Google Analytics of LinkedIn Insights kunnen je inzicht geven in hoe goed je content presteert. Kijk naar statistieken zoals engagement (het aantal likes, reacties en shares), het aantal klikken en het bereik van je content. Daarnaast is het zinvol om eventuele feedback van je doelgroep te verzamelen. Negatieve reacties of suggesties kunnen vaak waardevolle inzichten bieden die je kunt gebruiken om je content te verbeteren. 

2 Je doelgroep en de timing van je post beoordelen

Het kan zijn dat je content niet aanslaat omdat het niet aansluit bij de behoeften of interesses van je doelgroep op dat moment. Vraag jezelf af of je doelgroep relevant is voor de content die je deelt en of je de content op het juiste moment hebt geplaatst. Soms kan het eenvoudigweg een kwestie van timing zijn. Probeer verschillende tijdstippen of dagen uit om te ontdekken wat het beste werkt. 

3 Visuals en koppen van je content optimaliseren

Visuele content trekt vaak meer aandacht dan alleen tekst. Zorg ervoor dat de afbeeldingen, video's of grafieken die je gebruikt aantrekkelijk en professioneel zijn. Stel jezelf de vraag of het visuele element je boodschap versterkt en of het van voldoende kwaliteit is om op te vallen in de drukte van social media. Ook de titel of kop van je content speelt een cruciale rol. Een krachtige kop wekt nieuwsgierigheid op of biedt direct een oplossing voor een probleem. 

4 Experimenteren met verschillende formats

Als geschreven content niet het gewenste resultaat oplevert, kun je bijvoorbeeld overwegen om video's, infographics of interactieve polls in te zetten. Video's kunnen bijvoorbeeld meer engagement genereren, terwijl infographics complexe informatie op een toegankelijke manier kunnen presenteren. Door te testen met verschillende formats ontdek je welke vorm het beste aansluit bij je publiek. 

5 Kritisch naar je boodschap kijken

Een veelvoorkomende reden waarom content niet aanslaat, is omdat het onvoldoende waarde biedt aan de doelgroep. Vraag jezelf af: wat haalt mijn publiek hieruit? Content moet altijd een oplossing bieden voor een probleem of een uitdaging van de doelgroep, of op zijn minst informatief en relevant zijn. Biedt je content nieuwe kennis, inspiratie, of maakt het het werk van je publiek makkelijker? Zorg ervoor dat je publiek iets waardevols krijgt, of het nu gaat om inzichten, praktische tips, of inspiratie. 

Ben jij er klaar voor om deze tips in het echt toe te passen? 

Heb je hulp nodig bij het opzetten van een contentplan? Onze experts bij USG MarCom staan klaar om je te ondersteunen! Op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen in de wereld van MarCom? Bekijk ook onze andere artikelen. Wil jij aan de slag bij USG MarCom? Bekijk onze vacatures of kom direct met ons in contact.   

Deel dit artikel