Communicatieadviseur Floor Harmsen bij Dunea drinkwaterbedrijf
Nieuws
1 minuut leestijd

De wereld van communicatie bij drinkwaterbedrijf Dunea: De ervaring van Floor Harmsen

Floor Harmsen is al 15 jaar interim communicatieadviseur bij USG MarCom. Haar laatste opdracht was voor drinkwaterbedrijf Dunea. In dit interview deelt zij haar ervaringen over de verschillende projecten waarbij ze betrokken was en hoe deze sector haar is bevallen. Ook vertelt ze hoe ze al 15 jaar flexibel inspeelt op nieuwe uitdagingen.

Wat heb je precies gedaan als senior communicatieadviseur op opdracht bij Dunea?

Bij Dunea, het drinkwaterbedrijf in het westelijk deel van Zuid-Holland, was ik anderhalf jaar onderdeel van het team Marketing & Communicatie. Mijn rol als senior communicatieadviseur werkte ik aan diverse dossiers, afgestemd op de behoefte die er lag. Ik was betrokken bij programma's zoals het Drinkwater voor de Toekomst, internationale samenwerking, programma Berkheide (onderhouds- en renovatieprojecten) en de reconstructie van de Bergambachtleiding bij Westergouwe. Daarnaast heb ik in het laatste jaar twee collega's uit het team deels vervangen tijdens hun zwangerschapsverlof, respectievelijk voor educatie en klantcommunicatie.

Wat waren belangrijke leermomenten voor jou tijdens deze opdracht?

Het was een ontzettend leerzame periode. De drinkwatersector was volledig nieuw voor me. Ik heb veel geleerd over de uitdagingen die gepaard gaan met het leveren van drinkwater van hoge kwaliteit en de projecten waarin communicatie een cruciale rol speelt. Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat we in Nederland kwalitatief hoogwaardig drinkwater uit de kraan hebben, maar hiervoor zijn aanzienlijke inspanningen nodig, zowel nu als in de toekomst. Met een paar eenvoudige tips kan je zelf ook al bewuster omgaan met drinkwater. Denk aan korter douchen, de kleine spoelknop van het toilet gebruiken en regenwater opvangen voor de planten.

"Het blijft voor mij interessant en leuk om in verschillende keukens te mogen kijken en een waardevolle bijdrage te leveren aan diverse projecten."

Hoe was de samenwerking met je collega's?

Het team Marketing & Communicatie bij Dunea was inderdaad een geweldige groep betrokken professionals. De samenwerking was plezierig en stimulerend. Iedereen was enthousiast en bereid om samen te werken, wat de sfeer positief beïnvloedde. Het feit dat het allemaal gemotiveerde collega’s zijn die zich inzetten voor Dunea, maakte de samenwerking des te waardevoller.

Je werkt al meer dan 15 jaar als interim professional voor USG MarCom. Hoe heb je je aangepast aan nieuwe omgevingen en onderwerpen gedurende je carrière?

Als interim professional is het essentieel om flexibel te zijn en je snel aan te kunnen passen aan nieuwe omgevingen en onderwerpen. Omdat ik al 15 jaar interim professional ben, is het voor mij de normaalste zaak van de wereld om van dossiers te wisselen. Belangrijk hierbij is het stellen van de juiste vragen om de behoeften te begrijpen en op maat gemaakt advies te kunnen geven. Het blijft voor mij interessant en leuk om in verschillende keukens te mogen kijken en een waardevolle bijdrage te leveren aan diverse projecten. Ik kijk dan ook uit naar mijn volgende opdracht.

Join USG MarCom
Wil je net als Floor ook aan de slag als interim communicatieadviseur bij toonaangevende opdrachtgevers met een maatschappelijk karakter? Sluit je aan bij USG MarCom en maak deel uit van een team gepassioneerde vakgenoten en ontdek wat bij jou past! Neem gerust contact op met een van onze recruiters of kijk op de website voor meer info.

Deel dit artikel