Nieuws
1 minuut leestijd

CV training in Amsterdam met NL Cares

We hebben weer een fantastische NL Cares activiteit gehad! Dit keer gaven we CV training aan mensen met een migratieachtergrond.

Actief deelnemen in onze multiculturele samenleving is soms minder vanzelfsprekend als men denkt. Het is namelijk niet alleen een kwestie van willen, maar ook van mogen en kunnen. Meedoen in de samenleving kan op verschillende manieren, zoals bijvoorbeeld met arbeid en onderwijs maar ook met sport of vrijwilligerswerk. Wij droegen hieraan bij door mensen met een migratieachtergrond te helpen met het maken of het verbeteren van hun CV. Een goed CV is in Nederland belangrijk om de kans op een baan, stage of vrijwilligerswerk te vergroten.

“Het is mijn droom om een eigen beautysalon te beginnen”

Het was mooi om te zien hoe ambitieus sommige deelnemers waren. Zo deelde één van hen haar droom om een eigen beautysalon te beginnen. Daarnaast hadden een aantal deelnemers al indrukwekkende CV’s opgesteld; wij hielpen met de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i. Ook hielpen we ze om het  CV van het Engels naar het Nederlands te vertalen. Zo leerden ze gelijk belangrijke Nederlandse vaktermen, zoals “functie” en “vaardigheden.”

“Zo’n CV is heel handig om te hebben”

Achteraf vroeg de begeleider van Stichting NL Cares de deelnemers wat ze ervan vonden. Meerdere deelnemers gaven aan dat ze door de CV training een beter beeld hebben van het werk wat ze willen gaan doen. Ook vonden ze het fijn om hun werkervaring en vaardigheden op een overzichtelijke manier op papier te zien.

“Zo’n CV is heel handig om te hebben als je gaat solliciteren,”

zegt één van de deelnemers. We vonden het super leuk om ons als team van collega’s in te zetten om maatschappelijke impact te maken. Een speciaal bedankje voor onze USG MarCom collega’s die vandaag aanwezig waren: Kitty, Lex, Jennie, Esmee, Nathalie, Lisette, Lars en Donya! 💚

Deel dit artikel