WinterFAIR USG MarCom
Nieuws
1 minuut leestijd

Een hartverwarmende WinterFAIR voor eenzame ouderen

‘Dit was vroeger een tramremise. Mijn vader heeft hier nog gewerkt’, vertelt Maria ons met een heerlijk Amsterdams accent. We lopen door De Hallen in hartje Amsterdam west. De hele ruimte is versierd met kerstballen, strikken en fonkelende lichtjes. Het is de NL Cares WinterFAIR, een dag speciaal voor eenzame ouderen die verlegen zitten om wat gezelschap. Wij gaan als collega’s van USG MarCom, samen met andere bedrijven en vrijwilligers, een ochtend met hen op stap.

Maria woont in een woonzorgcentrum in de buurt, net als Simone en Jannie. Yvonne en ik nemen het drietal onder onze hoede. Waar Maria zo lijkt weggelopen uit de serie ‘t Schaep met de 5 pooten en de sfeer er meteen ingooit, tasten Jannie en Simone van een afstandje alles eerst rustig af. De hal is omzoomd met kraampjes vol poffertjes, koffie en taart, er zijn knutsel- en spelletjestafels, én een silent disco. Na een lekkere portie poffertjes met smeltende roomboter en poedersuiker, voelt iedereen zich steeds meer op zijn gemak. Tijd voor een draai aan het rad van fortuin!

"Dat je met zo’n kleine tijdsinvestering zo iets waardevols kan betekenen voor een ander, dat zouden we toch eigenlijk vaker moeten doen"

Simone vertelt me vanuit haar rolstoel dat ze de ziekte van Parkinson heeft en daardoor niet meer alles kan. Ze mag het ook niet te koud krijgen, want dan krijgt ze erg veel last van haar lichaam. Ondanks haar ziekte en de pijn zie ik haar steeds losser worden en meer en meer genieten van de winterfair. Na een tijdje staat ze zelfs even te swingen in de silent disco, en wilde ze zich per se wagen aan een spel waarbij de ziekte van Parkinson nogal wat roet in het eten kan gooien. Het maakte haar niet uit, hup, gewoon proberen.

Ik geloof dat we na afloop allemaal wat overrompeld zijn van onze ontmoetingen met de ouderen. Ze waren zo blij en dankbaar, en deelden bijzondere maar ook verdrietige verhalen met ons. Dat je met zo’n kleine tijdsinvestering zo iets waardevols kan betekenen voor een ander, dat zouden we toch eigenlijk vaker moeten doen. En gelukkig kan dat nu ook heel gemakkelijk door de samenwerking van USG MarCom met NLcares!

 

Eerder dit jaar ging USG MarCom een partnership aan met NL Cares. NL Cares is een organisatie die vrijwilligersactiviteiten aanbiedt in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Het werk bij NL Cares focust altijd op een positieve ervaring en laagdrempelige toegang. Ook komend jaar zullen de collega’s van USG MarCom helpen bij activiteiten zoals voorlezen aan kinderen of gesprekjes voeren met mensen die de Nederlandse taal willen oefenen. Uit liefde voor ons vak kunnen we zo met elkaar een prachtige bijdrage leveren aan de maatschappij.

Geschreven door: Isabelle van der Poel, USG MarCom Adviseur

Deel dit artikel