Robin Hamers in actie voor Denk Doe Duurzaam voor BZK
Interne & Verandercommunicatie
1 minuut leestijd

Denk Doe Duurzaam: Als communicatieadviseur aan de slag bij Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK)

USG MarCom adviseur Robin Hamers werkt bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK). Als onderdeel van het rijksbrede programmateam Denk Doe Duurzaam helpt ze bij de transitie naar een duurzame bedrijfsvoering van het Rijk. ‘Het is een ontzettend leuke opdracht, waarin ik mijn groene hart en creativiteit kwijt kan’ vertelt Robin, die sinds januari 2022 bij deze opdrachtgever werkt.

Toen Robin bij USG MarCom in dienst kwam woonde ze nog in Den Bosch. Vanwege haar opdracht bij het ministerie van BZK verhuisde ze naar Den Haag. Nu woont ze op vijf minuten lopen van haar werk. Op de vijfendertigste verdieping heeft ze tijdens het werk een prachtig uitzicht op zowel Scheveningen als Rotterdam. We spreken Robin over haar werkzaamheden.

Denk Doe Duurzaam

Begin 2022 werd Robin gevraagd om als interim communicatieadviseur aan te sluiten bij het programmateam Denk Doe Duurzaam. Hoewel dit programmateam onder het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie valt, is het een rijksbreed programma. Denk Doe Duurzaam ondersteunt en jaagt vijf hoofddoelen in de bedrijfsvoering aan: klimaatneutraliteit (klimaat, energie en mobiliteit), circulariteit (hergebruik van gebouwen en goederen), verbeterde arbeidsparticipatie (gebruik maken van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt), het verduurzamen van internationale productieketens (eerlijke handel) en het stimuleren van innovatie.

Betrokken vanaf de beginfase

Robin kwam als junior binnen in de opstartfase van het project. In het begin deed ze vooral veel uitvoerende werkzaamheden als het maken en updaten van communicatiemiddelen, het organiseren van bijeenkomsten en het onderhouden van online platforms. Robin: "Ik pakte de wat kleinere zaken op en voelde me al snel thuis. Zo creëer ik bijvoorbeeld content om ministeries en ambtenaren aan te zetten om te verduurzamen! Afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld veel gecommuniceerd over de wisseling van wegwerpkoffiebeker naar een duurzame mok. Het is belangrijk om dit te delen met de werknemers, om ze mee te nemen in de verandering en te vertellen dat ze vanaf 2024 geen wegwerpbeker meer kunnen gebruiken."

Doorontwikkelen

Doordat Robin in de beginfase van het project startte, kreeg ze ook de mogelijkheid om mee te denken over de communicatiestrategie. De vrijheid binnen het programmateam spreekt haar enorm aan. Na een tijdje is ze zich ook meer bezig gaan houden met grotere taken binnen het communicatieteam, zoals strategiebepaling en inspelen op de behoeften vanuit het netwerk. Tijdens deze opdracht heeft Robin met behulp van haar projectteam en USG MarCom de doorgroei kunnen maken naar de medior functie!

USG MarCom Adviseur Robin Hamers

Contact met USG MarCom

Inmiddels werkt Robin alweer bijna anderhalf jaar bij het ministerie van BZK. Hoe houd je dan toch de betrokkenheid met USG MarCom? Robin: "Ik spreek af en toe met mijn resourcemanager Kitty Lemckert. Zeker in het begin vond ik de scheiding tussen werk en privé soms lastig. Ik voel me heel verantwoordelijk in mijn werk. De gesprekken met Kitty en een coach hebben daar erg bij geholpen. Voorlopig zit ik, in ieder geval tot begin december, fijn op mijn plaats bij dit programmateam!"

 

Wil je meer weten over de inhoud van de MarCom-adviseur functie bij USG MarCom? Lees dan snel verder.
Of kun jij tijdelijke ondersteuning jouw team gebruiken? Kom met ons in contact over een interim adviseur.

Deel dit artikel