Melanie Marcus
De ervaringen van Melanie bij USG MarCom
“De tijd vliegt, inmiddels werk ik alweer vijf jaar als senior communicatieadviseur bij USG MarCom en ik kan niet anders zeggen dan dat het mij prima bevalt! Interimmen zit gewoonweg in mijn bloed”

Melanie's ervaringen als communicatieadviseur bij USG MarCom

De tijd vliegt, inmiddels werk ik alweer vijf jaar als senior communicatieadviseur bij USG MarCom en ik kan niet anders zeggen dan dat het mij prima bevalt! Interimmen zit gewoonweg in mijn bloed. Ik krijg vooral energie van de eerste weken op een nieuwe opdracht. Want tijdens het kennismaken kan ik de echte vraag achter de opdracht achterhalen. Waar wringt de schoen, hoe lopen de interne lijnen en wat is de werkelijke communicatiebehoefte?

Als een vis in het water

Het geeft een goed gevoel als ik meer kan brengen dan wat er vooraf nodig lijkt te zijn. En dat de organisatie mij dan liever nog niet wil laten gaan maar graag wil verlengen. Dat was bijvoorbeeld het geval bij een langere opdracht voor twee lastige communicatieprojecten binnen het landelijk kantoor van Reclassering Nederland. Ik was daar als senior communicatieadviseur als een vis in het water, er was echt een hele goed klik met het team. Dus ik bleef wat langer om de projecten goed af te ronden.

Het begint weer te kriebelen

Tijdens de Coronapandemie startte ik als strategisch communicatieadviseur/woordvoerder bij de gemeente Lansingerland. Toen we eindelijk in het gemeentekantoor konden samenwerken bleef het team Bestuur en Communicatie een beroep op mij doen. Ik gaf daar met plezier gehoor aan maar toch merk ik dat het na een poosje begint te kriebelen. De accountmanagers van USG benaderen mij namelijk tijdig over beschikbare opdrachten. We kijken samen naar mijn ervaring, voorkeuren en of ik pas bij de opdrachtgever. Dan popel ik om motivaties te schrijven voor een nieuwe communicatieklus!

 

Wil jij ook aan de slag als interimmer net als Melanie?

Neem contact op

Nicoline Cossee  
Recruiter vaste banen