renate kienhuis testimonial
De ervaring van Renate met USG MarCom
“Na 28 jaar bij mijn oude werkgever ging ik nadenken of ik nog jaren zo door wilde. Dankzij USG MarCom vond ik een nieuwe baan, die ook nog eens bij mijn technische achtergrond paste!”

Communicatieadviseur bij de Universiteit Twente

“Ik werkte hiervoor 28 jaar voor Laboratorium Medlon BV en Unilabs NL. Eerst 7 jaar als Klinisch Chemisch Analist waarna er 21 jaren volgden waarin ik als Communicatieadviseur heb gewerkt. Mijn werk bracht namelijk zoveel leuke veranderingen met zich mee dat ik nooit eerder die behoefte heb gevoeld om extern te solliciteren. Door grote veranderingen binnen het bedrijf waren vooral de laatste drie jaren wervelende jaren waarin ik ging nadenken of ik nog jaren zo door wilde. Dit leidde uiteindelijk tot het openzetten van mijn profiel op LinkedIn voor recruiters, want je weet maar nooit!

Precies die ene functie

Slechts drie maanden later kreeg ik plots een mailtje van een recruiter bij USG MarCom, die mij via LinkedIn had opgespoord en mij benaderde voor een openstaande vacature. USG MarCom zag aanknopingspunten in mijn profiel voor de functie van Communicatieadviseur op de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de Universiteit Twente. Precies die functie maakte mij nieuwsgierig om met USG MarCom in gesprek te gaan. Met mijn achtergrond als Klinisch Chemisch Analist zou ik best degene kunnen zijn die ze zochten.

Prettig en laagdrempelig contact

Het gesprek met USG MarCom verliep heel vlot waarna ik al snel voor een sollicitatiegesprek bij de Universiteit Twente terecht kon. Ondertussen hield USG MarCom via telefoon en Whatsapp contact met mij om te horen hoe het sollicitatieproces verliep. Ik heb dit contact als erg prettig en laagdrempelig ervaren en vind het tot op heden nog steeds bijzonder dat USG MarCom mij zo heeft kunnen matchen.

Switchen is zo gek nog niet

Intussen ben ik drie maanden op weg in mijn nieuwe functie van Communicatieadviseur en voel ik mij thuis op de Universiteit Twente. Een hele andere organisatie met een ander soort werkdruk maar waarin ik mij prima kan bewegen. Nieuw voor mij is dat ik nooit communicatie-collega’s heb gehad en ik nu een heel team van collega’s heb waarvan ik kan leren en waarmee ik kan sparren. Een keer switchen van werkgever is zo gek nog niet!”

 

Zoek jij ook zo'n toffe baan als Renate?

Neem contact op.

Nicoline Cossee  
Recruiter vaste banen