USG Marketing & Communications

Werving & Selectie

Wij nemen de werving en selectie voor jouw organisatie volledig uit handen. We gaan op zoek naar geschikte kandidaten en maken een eerste selectie. Vervolgens voer je als organisatie gesprekken met de meest geschikte kandidaten. Onze kracht zit in ons netwerk van marketing en communicatiespecialisten, van medewerker tot manager. Stuk voor stuk getalenteerde professionals die in staat zijn het verschil te maken.

We begrijpen dat het voor jou belangrijk is dat een professional naadloos aansluit op de context van jouw organisatie. Daarom is het zo belangrijk dat we onze opdrachtgevers en kandidaten goed kennen. Daarom investeren wij met zorg en aandacht in persoonlijke kennismakingen. Zo vinden we snel de beste match voor jouw team en organisatie.

Wat klanten over ons zeggen

“Na jarenlang zelf de werving- en selectie van zowel inhuur als vaste krachten te hebben verzorgd, was de inschakeling van USG Marketing & Communications een absolute verademing. Vanuit de bestaande behoefte werd niet alleen kundig meegedacht over de inzet van tijdelijke of vaste marcom professionals, maar ook altijd vanuit snelheid geacteerd. Ik kan met recht zeggen dat ik door de structurele samenwerking met USG MarCom het niveau van de afdeling Marketing & Communicatie van het Zorg van de Zaak Netwerk naar een hoger niveau heb kunnen tillen.”

 Anouk-Aimée Lilipaly, manager Marketing & Communicatie Zorg van de Zaak Netwerk

monique-somers

“Door de persoonlijke aanpak en het grote netwerk van USG Marketing & Communications vond ik snel een goede opvolger. Een tijd geleden moest er bij PCOU Willibrord een nieuw team worden opgezet. Ik ontwikkelde daarom een teamprofiel met daarin een aantal functies. Eén van die functies was een strategisch adviseur en manager voor het nieuwe team. Ik haakte USG Marketing & Communications aan, omdat ik hen al tien jaar ken en weet dat ze een groot netwerk en veel ervaring hebben. Ik kwam in contact met Manon van Heumen, Talent Specialist bij USG, zij heeft mij met het hele proces geholpen. Ik waardeer de persoonlijk aanpak en vele contactmomenten met Manon. Dat resulteerde in een goede selectie van, heel verschillende kandidaten, die allen goed leken aan te sluiten. Na drie gespreksrondes hebben we de beste kandidaat aangenomen. Dit alles mooi binnen de afgesproken tijd."

Monique Somers - Strategisch Adviseur Communicatie bij PCOU Willibrord

Waarom USG Marketing & Communications?

  • Je krijgt toegang tot ons netwerk van specialisten, dat we de afgelopen 30 jaar met zorg hebben opgebouwd. Stuk voor stuk getalenteerde professionals met bewezen kwaliteiten. 
  • We kennen onze kandidaten persoonlijk en weten wat hen drijft. Daarom mag je van ons een collega verwachten die in jouw team het verschil maakt.
  • Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Je krijgt dan ook drie maanden garantie op een succesvolle bemiddeling.

Onze werkwijze

1. Intake. Om die ene professional te vinden die het beste past binnen jouw organisatie, is het belangrijk dat we de sfeer in het bedrijf proeven. Daarom komen we voor het intakegesprek, waarbij we de vacature met je bespreken, graag langs bij jou op kantoor.

Jouw tevredenheid is van groot belang. We denken dan ook met je mee over de inhoud van het functieprofiel. Wat mis je op de afdeling en welke competenties heb je nodig om jouw team succesvol te maken? En wat vind jij belangrijk in de persoonlijkheid van een nieuwe collega?

2. Werving. Dan is het tijd om ons uitgebreide netwerk in te schakelen. We verspreiden de vacature via onze eigen website en social media kanalen.

Daarnaast hunten we proactief geschikte kandidaten uit onze eigen database, ons netwerk en via LinkedIn.

3. Voorselectie & sollicitatiegesprekken. Sommige geschikte kandidaten kennen we al goed. Met andere voeren we een persoonlijk intakegesprek. Zo kunnen wij goed inschatten of de ervaring, ambities, motivatie en persoonlijkheid van de kandidaat aansluiten bij wat jij nodig hebt. Je ontvangt van ons een schriftelijk voorstel met de best passende kandidaten. Daarin lees je ook meer over de persoonlijkheid van de kandidaat en waarom wij overtuigd zijn van deze match.

Ben jij enthousiast over de voorgestelde kandidaten? Dan is het tijd voor de eerste sollicitatiegesprekken bij jou op kantoor, waarbij wij zelf ook aanwezig zullen zijn. Daarna plannen we vervolggesprekken met de door jou gekozen kandidaat of kandidaten, zodat je hen nog beter kunt leren kennen. Uiteraard informeren wij de afgewezen kandidaten, en voorzien we hen van goede feedback. Indien gewenst is het mogelijk een assessment in te zetten bij de selectieprocedure.

4. Keuze kandidaat & arbeidsvoorwaarden. Match gevonden? Mooi! Dan is het tijd om de praktische zaken zoals de arbeidsvoorwaarden en startdatum met de kandidaat af te stemmen.

5. Eenmaal aan het werk. Onze betrokkenheid stopt niet bij de ‘deur’. We blijven dan ook regelmatig in contact, zowel met jou als met de geplaatste kandidaat.

Neem contact met ons op

Manon van Heumen
Senior talent specialist
Yvonne Matze
Senior talent specialist