Unieke Olympische ervaring voor kinderen van basisscholen in achterstandswijken
Nieuws
1 minuut leestijd

Unieke Olympische ervaring voor kinderen van basisscholen in achterstandswijken

Het is vroeg in de ochtend als professionals van USG MarCom, USG Legal en USG Finance het Olympisch Stadion in Amsterdam betreden. Deze dag zijn zij vrijwilliger bij NL Cares De Spelen en maken zij een unieke Olympische ervaring mogelijk voor kinderen van verschillende basisscholen in achterstandswijken. Mooi om op deze manier een bijdrage te leveren aan de maatschappij!

De deelnemende scholen hebben zelf niet de middelen om een dergelijk evenement te organiseren. Dit maakt het des te belangrijker dat vrijwilligers zich inzetten om deze kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Sport en beweging zijn cruciaal voor de ontwikkeling van kinderen. De Spelen bieden een perfecte gelegenheid om hen hiermee vertrouwd te maken. En onze professionals zetten zich hier graag voor in. 

"Mooi dat ik weer een bijdrage mag leveren aan de maatschappij tijdens De Spelen. Ik geloof dat elk kind, ongeacht hun achtergrond, recht heeft op gelijke kansen en positieve ervaringen. Ieder kind verdient een leuke en actieve dag zoals deze!" 

- Donya van Heezik, USG MarCom professional

Een dag vol samenwerking en plezier 

Na een officiële vlaggenceremonie, een inspirerende briefing en een energieke warming-up door Nicholas Singer, beter bekend als Shaker, zit de sfeer er al meteen goed in. Het Olympisch vuur wordt ontstoken en De Spelen gaan van start! Wat volgt is een carrousel aan sportactiviteiten, waarbij samenwerking en plezier voorop staan. Gedurende de dag begeleiden onze professionals de kinderen langs diverse sportonderdelen, zoals onder andere voetbal, BMX, atletiek en "fun games". 

"Als groepsbegeleider of spelbegeleider coachten en motiveerden we de kinderen om het beste uit zichzelf te halen, maar vooral ook veel plezier te hebben met alle sporten. En plezier hadden ze. De blije koppies en de oprecht gemeende high fives tussendoor, maar vooral ook aan het eind van De Spelen in de erehaag die we voor hen vormden, waren super om te zien. Daar doe je het voor!"

- Jennie de Boer, USG MarCom professional

De kinderen waren erg enthousiast om nieuwe sporten uit te proberen. Mees: "Ajax is mijn favoriete club, dus ik vind voetbal sowieso heel leuk, maar atletiek eigenlijk ook. Dat had ik niet verwacht." Dansfanaat Selma was wat kritischer: "Het was allemaal wel leuk enzo, dat dansen, maar het was veel te makkelijk voor mij!" 

USG MarCom cares 

USG MarCom maakt de wereld graag een beetje mooier. Dit doen wij onder andere door de samenwerking met NL Cares, een stichting die vrijwilligersactiviteiten aanbiedt met een focus op een positieve ervaring en laagdrempelige toegang. 

"Maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk voor USG Professionals. In samenwerking met NL Cares hebben USG MarCom-collega’s dit jaar verschillend vrijwilligerswerk gedaan. Naast deze mooie sportieve dag met jongeren heeft USG MarCom onder andere geholpen bij het schrijven van cv's en het opstellen van businessplannen. Ik vind het zeer waardevol en bijzonder om op deze manier, samen met collega’s, bij te dragen aan de maatschappij."

- Esther van der Wallen, USG MarCom professional

Daarnaast doen onze professionals ook onvergetelijke ervaringen op. Roy Ketelaar, USG MarCom professional: “Het was geweldig om een mooie, actieve middag te beleven met al die enthousiaste kinderen en begeleiders. Het was echt een onvergetelijke dag. Dat iedereen van begin tot eind – en ook later thuis – met een glimlach van oor tot oor heeft rondgelopen vond ik het mooiste aan deze dag.” 

Deel dit artikel