Masterclass Overheidscommunicatie van Sandra de Wit!
Nieuws
1 minuut leestijd

Masterclass Overheidscommunicatie van Sandra de Wit

Op 3 april kregen onze professionals een masterclass Overheid van onze eigen Sandra de Wit! Sandra is al ruim 17 jaar in dienst bij USG MarCom. In deze tijd kreeg ze verschillende opdrachten bij gemeentes, provincies en waterschappen. En brengt hiermee een schat aan ervaring mee over werken bij de overheid. Een prachtige kans om te leren van een ervaren vakvrouw.

“We kregen interessante inzichten in het overheidslandschap en concrete tips die je kan gebruiken voor motivatiebrieven en in gesprekken bij gemeentes, provincies en waterschappen.”

Sharon den Hartog, USG MarCom communicatieadviseur

Hoe lopen de lijntjes?

Na een gezellig gezamenlijk avondmaal startte de training. Sandra begon haar verhaal met een uitleg over de verschillende organisaties. Hoe deze zijn opgebouwd, hoe de lijntjes lopen en welke rollen er voor een communicatieadviseur zijn. Ook de werkwijze met betrekking tot de besluitvorming binnen een politieke organisatie werd onder de loep genomen. 

“Met al haar praktijkervaring en met voorbeelden legt Sandra duidelijk uit tegen welke situaties en gevoeligheden je binnen een gemeente of Waterschap kunt aanlopen. En vooral ook hoe je daarmee goed kunt omgaan.”

Jean-Paul de Goede, USG MarCom communicatieadviseur

Interactief afsluiten

Naast luisteren en leuke discussies, was er ook ruimte om cases te bespreken. Iedereen kon een situatie aandragen. Deze bespraken de aanwezigen vervolgens klassikaal. Ter afsluiting speelden enkele professionals een rollenspel waarin een communicatieadviseur een wethouder moest overtuigen. Uitdagend, maar erg leerzaam.

“Voor mij zijn dit soort mogelijkheden een absolute meerwaarde om bij USG MarCom te werken. Het contact met vakcollega’s en dat je van elkaar kan leren. Het geeft me veel energie om een training te geven. Het maken van een training zorgt ook voor een moment zelf zelfreflectie op je eigen werk.”

Sandra de Wit

Blijf ontwikkelen bij USG MarCom

Bij USG MarCom vinden we het belangrijk dat onze mensen zich ontwikkelen en blijven ontwikkelen. En dat we elkaar hierbij helpen. Ervaren professionals staan graag klaar om te sparren en te helpen. Zowel tijdens het werk als via dit soort trainingen. Er is enorm veel kennis in huis waar je gebruik van kan maken!

Wil jij ons team van gepassioneerde vakgenoten versterken en aan de slag gaan bij toonaangevende opdrachtgevers met een maatschappelijk karakter? Neem dan contact op met één van onze resourcemanagers of neem een kijkje op onze website voor meer informatie.

Geschreven door: Guido Kaemingk

Deel dit artikel