Hester Bastinaansen aan het woord
Nieuws
2 minuten leestijd

MarCom Adviseur Hester Bastiaanse over haar ervaringen als interimmer

Na haar studie Communicatie- en Informatiewetenschappen, zo’n 5 jaar geleden, dook Hester de wijde werkwereld in. Ze vond de eerste jaren nog niet haar ‘droombaan’, tot ze in gesprek ging met USG MarCom. Een aantal gesprekken en assessments later stond ze aan de startstreep van haar USG MarCom-avontuur. Hoe bevalt het haar? Ze neemt je graag mee!

Hester Bastinaansen aan het woord over interimmen

Hester:
Als ik ergens jeuk van krijg, is het sleur in mijn werk. En dat gevoel had ik soms in een vaste baan. Dat kon vast anders, dacht ik. Freelancen wellicht? Dat vond ik toch te onzeker. Maar de afwisseling van opdrachten, dát zocht ik wel. Via via kwam ik in contact met USG MarCom. In een eerste gesprek voelde ik al dat dit best weleens bij mij kon passen. Een kijkje achter de schermen bij veel verschillende organisaties en hen dan adviseren. Sounds good! Niet veel later begon mijn verhaal als interim adviseur.

Al snel was daar mijn eerste opdracht: interne communicatieadviseur bij ProRail. Een grote speler met nog grotere vraagstukken op communicatiegebied. Daar boog ik me samen met een andere adviseur van USG over een communicatiestrategie en nam ik de interne communicatie op me. Een intern onderzoek naar de beleving van communicatie bij medewerkers, een strategie en veel content verder, merkte ik hoe belangrijk het is om medewerkers mee te nemen bij veranderingen. Dat leer je in de theorie wel, maar nu ervaar je het echt! Hoewel communicatie daarin vanzelfsprekend lijkt, is het eigenlijk een tovermiddel dat je kunt bijschaven en sturen tot het z’n doel bereikt!”

“Buiten je comfortzone gebeuren de mooiste dingen”

Na deze opdracht volgden er meer. Zo was ik strateeg bij Unique, communicatieadviseur bij Woonstad Rotterdam en projectleider bij Vestia.” Naast de mooie opdrachten, waardeert Hester ook de persoonlijke aandacht en groeikansen. “Als je een moeilijk vraagstuk tegenkomt, kun je altijd sparren met je USG-collega’s. Zit je iets dwars of heb je een tof verhaal bij een opdracht? Dan zijn de resource managers er voor je.

Je leert ontzettend veel als adviseur. Inhoudelijk, maar ook op persoonlijk vlak. Waar liggen je talenten? In welke setting floreer je en in welke minder? Elke opdracht, hoe kort ook, geeft je weer een bak aan waardevolle ervaring. Als ik bijvoorbeeld bij mijn eerste baan was blijven ‘hangen’, had ik nooit geweten hoe veel je kunt groeien én hoe divers het vakgebied is.

Maar een baan als interim adviseur is niet altijd makkelijk hoor. Het vraagt soms veel van je. Je stapt wel een onbekende organisatie binnen waar je iets wil neerzetten in korte tijd. En iedere organisatie heeft weer andere verwachtingen en een eigen cultuur. Dat is buiten je comfortzone, maar juist daar gebeuren mooie dingen. Ik vergelijk het soms met mijn passie voor hardlopen. Je verlegt je grenzen. Elke keer opnieuw mag je vlammen. Dat kan even pittig zijn, maar het maakt je beter en beter! De ene opdracht past ook beter bij je dan de andere. Maar met een positieve mindset, vakkennis, taalgevoel, inlevingsvermogen en gedrevenheid kom je ver!

"Elke opdracht, hoe kort ook, geeft je weer een bak aan waardevolle ervaring."

Mijn droombaan is niet één specifieke functie bij één organisatie. Nee, het is er een bij verschillende organisaties. Maar dan wel met de veilige haven van USG MarCom waar je altijd weer kunt aanmeren. 

Ben jij een marketing- en/of communicatieadviseur en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk onze marketing en communicatie vacatures.

Deel dit artikel