De ervaring van Maaike met USG MarCom
“Ik werkte bij mijn oude baan in routines, kende de ins en outs en miste de energie om er tegenaan te gaan en nieuwe dingen te ontplooien. Manon van Heumen, Talent Specialist van USG heeft mij benaderd via LinkedIn.”

Als Marketing Adviseur bij ENGIE Services

Maaike Gerkema werkt bij ENGIE Services:
We zochten een allround marketing communicatiespecialist/marketeer voor de marketing campagnes in de regio ZUID. Iemand die de evenementen organiseert en campagnes ontwikkelt en tegelijkertijd marketing naar een hoger plan weet te brengen.

“Ik werkte bij mijn oude baan in routines, kende de ins en outs en miste de energie om er tegenaan te gaan en nieuwe dingen te ontplooien. Manon van Heumen, Talent Specialist van USG heeft mij benaderd via LinkedIn.

Eind januari werd ik benaderd door Manon, ik zat in een vaste functie, zat 5 jaar op mijn plek en ik miste de uitdaging. Ik wilde graag iets nieuws, maar tegelijkertijd zat ik daar erg goed! Er moest iets op mijn pad komen om de switch te maken. De gesprekken met Manon hebben mij heel goed geholpen. Dat liep heel makkelijk. Manon begrijpt mij, we snappen elkaar en zitten op dezelfde golflengte. Ik kon tijdens de procedure bij ENGIE heel vrij zijn en kon gewoon zeggen wat ik voelde na de gesprekken die ik had. Manon heeft geholpen de baan te vinden die dicht bij mij staat. Dat is belangrijk, een goede balans. Leuk werk maakt mij een leuke moeder van drie jongens.

Mijn passie binnen deze baan? Ik heb affiniteit met techniek en bedrijfskunde, de mensen binnen ENGIE geloven heel erg in wat ze doen. Vanmorgen had ik bijvoorbeeld een mooi gesprek met een techneut. Hij kijkt met bepaalde inzichten naar onderwerpen. Ik kan dan spiegelen, de onderwerpen vanuit de klantvraag benaderen, weg blijven van de techniek en zo een product vermarkten. Van een leuk initiatief naar een waardevol product. Als dat voor het bedrijf zichtbaar is ben ik goed bezig.”