Marketing- of communicatieadviseur worden?
• Toonaangevende opdrachtgevers met een maatschappelijk karakter • Afwisseling van opdrachten, zekerheid van een vast inkomen • Blijf jezelf ontwikkelen met o.a. een opleidingsbudget

Werken bij USG MarCom

 • Een gezellig team van gepassioneerde vakgenoten
 • Veel opdrachtgevers met een maatschappelijk karakter
 • Gelijke beloning volgens de CAO van de opdrachtgever (Equal Pay)
 • Wij helpen jou verder te ontwikkelen met workshops, expertiseteams, een opleidingsbudget en toegang tot online leerplatform Online Academy
 • Gezelligheid met een wekelijkse koffiepraat en kwartaalbijeenkomsten
 • Een mooie referral bonus voor het aandragen van eigen opdrachten en nieuwe collega’s
Man met bril en paarse capuchon

Van binnenkomst tot opdracht

Vanaf je eerste werkdag als MarCom adviseur starten we met het onboardingstraject. Op de eerste werkdagen plannen we een welkomstmoment in, maak je kennis met je resourcemanager en nemen we je mee in hoe jouw werk als interim professional eruit gaat zien.

Verder plannen wij wat kennismakingsgesprekken voor je in of geven we je tips om collega’s te ontmoeten. Ook ga  je je voorbereiden op gesprekken of je eerste dag bij de opdrachtgever.

Nog geen opdracht? Geen probleem. Wij kunnen altijd jouw expertise gebruiken voor interne projecten. Dit doe je samen met andere MarCom adviseurs in ons Projectteam. 

zorg van de zaak logo
zonMW logo
woonstad rotterdam
waterschap rijn en ijssel
volkerwessels logo
uitvoeringsorganisatie bedrijfsvoering rijk logo
trimbos instituut
stedelink logo
's-Hertogenbosch logo
Rijkswaterstaat
stadswerk 072 logo
Rijksvastgoedbedrijf logo
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland logo
rabobank logo
raad voor de kinderbescherming
provincie Noord Brabant logo
provincie Gelderland logo
port of rotterdam logo
patiëntenfederatie NL logo
om logo

Veelgestelde vragen

Kan ik zelf mijn opdracht kiezen? Wat gebeurt er als ik geen opdracht heb? Wij krijgen vele vragen over werken als USG MarCom adviseur. Deze hebben wij met de antwoorden alvast voor je op een rij gezet.

Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op!

Detacheren houdt in dat je op projectbasis aan de slag gaat bij een van onze opdrachtgevers, terwijl je in dienst bent bij USG MarCom. Wij betalen jouw salaris, ook als je even geen opdracht hebt. 

Bij detachering ben je in dienst bij USG MarCom en werk je als interimkracht voor onze opdrachtgevers. De duur en uren van de opdrachten variëren, soms combineer je meerdere parttime opdrachten. Je kunt ingehuurd worden voor zwangerschapsvervanging, tijdelijke behoeften of vacature-overbrugging. Dit biedt de kans om diverse werkervaringen op te doen op verschillende niveaus en bedrijven te ondersteunen met jouw kennis en expertise.

Wanneer wij jou helpen met het vinden van een vaste baan kom jij in dienst bij die organisatie. Je hebt contact met ons tijdens het sollicitatieproces, totdat jij bent aangenomen op de functie. Wij kennen de opdrachtgevers goed en kunnen jou daarom persoonlijk begeleiden tijdens de sollicitatieprocedure.

Als ZZP’er ben jij jouw eigen werkgever. USG MarCom helpt jou met het vinden van opdrachten, de administratie en facturering. Je kunt via ons zelfs al de volgende werkdag uitbetaald worden! 

De voordelen van detachering zijn dat je veel afwisseling hebt in je werk en veel werkervaring kan opdoen bij verschillende opdrachtgevers terwijl je toch de zekerheid hebt van een vaste baan. Daarnaast nemen wij jou de administratie uit handen die je anders wellicht als ZZP'er had gehad. Je wordt echt ontzorgt.

Als nadeel wordt soms genoemd dat je geen, of maar kort, onderdeel bent van een team. Bij USG MarCom vinden we het belangrijk dat je korte lijntjes hebt met jouw collega's, de andere adviseurs. Wekelijks is er een vrijblijvende koffiepraat meeting en we organiseren elk kwartaal een leuke borrel. Je kunt als je hybride werkt op een van onze kantoren komen werken samen met de andere adviseurs. 

Wij bieden je een mooi palet aan beschikbare opdrachten aan. We zijn vaste partner van de Rijksoverheid en bieden hier doorlopend uitdagende opdrachten aan. Bij een aantal andere klanten zijn wij voorkeursleverancier. We kijken altijd samen naar jouw ervaring, wat je wilt leren en wat past bij de opdrachtgever. Zo komen we uiteindelijk tot een goede match waar iedereen blij mee is.

Soms is er geen passende opdracht voorhanden. Er zijn voldoende mogelijkheden om je toch in te zetten. Je kunt bijvoorbeeld ingezet worden voor een interne marketing- en communicatieklus. We proberen er altijd voor te zorgen dat je lekker met je vak bezig bent. Goed te weten dat we je ook altijd volledig doorbetalen, ook als er geen klus voorhanden is.

Een opdracht duurt gemiddeld een half jaar, eventueel met mogelijkheid tot verlenging.
Zowel binnen de non-profit als binnen de profit sector hebben we verschillende klanten. Onze accountmanagers hebben o.a. een focus op: Bouw, Woningbouw, Energie, Zorg, Overheid (Ministeries, Waterschappen, Provincies en Gemeenten) en Onderwijs.

Je werkt flexibel op locatie van je opdrachtgever of gezellig bij ons op kantoor in Utrecht, Amsterdam, Den Haag of Almere. Dat stemmen wij met jou en met de opdrachtgever af. Sommige opdrachtgevers vinden het prima als je vanuit huis werkt, anderen vinden het belangrijk dat je op kantoor aanwezig bent. Dit bespreken we altijd vooraf met de opdrachtgever.

Sandy Broos
Recruiter interim/zzp
Annemieke Ruwaard
Corporate recruiter
Benieuwd wie jouw collega's worden?
Maak kennis met ons team van adviseurs. Ze zijn stuk voor stuk top in hun vak én hele gezellige collega's.
Vrouw rood haar achter laptop

Blijf jezelf ontwikkelen

We willen je uitdagen om te groeien, dus je kunt bij ons verschillende opleidingen volgen en deelnemen aan expertiseteams.

Expertiseteams

 • Samen met andere MarCom adviseurs neem je deel aan het expertiseteam van jouw keuze. 
 • Thema's: Risico & Crisiscommunicatie, Omgevingscommunicatie, Interne Communicatie, Content & Storytelling en Digitale Media & Marketingcommunicatie
 • Samen met je expertiseteam lever je 1 keer per jaar een artikel op voor FrankWatching

Opleiding & Training

 • 4 workshops per jaar met thema's variërend van Storytelling tot Zakelijk tekenen
 • In het eerste jaar krijg je toegang tot de online trainingen van de Online Academy
 • Na je eerste jaar is er een opleidingsbudget beschikbaar voor jou bij onze vaste opleidingspartners Frankwatching, Logeion en Gonda Duivenvoorden.

Onze adviseurs aan het woord

Floor Harmsen Senior Marcom Adviseur

Floor Harmsen, Senior USG MarCom adviseur

"In mijn werk hou ik van variatie én van een fijne basis. Dat komt voor mij samen bij USG MarCom. Werken aan uitdagende vraagstukken voor diverse leuke opdrachtgevers geeft mij de afwisseling die goed bij mij past. Daarnaast is USG MarCom voor mij een vertrouwde plek met mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Een gezellige groep professionals die samenwerken uit liefde voor ons vak."


Zoe Cramer Medior Marcom Adviseur

Zoë Cramer, Medior USG MarCom adviseur

"Bij USG MarCom heb ik legio extra vakcollega’s om mee te sparren over zowel inhoudelijke communicatievraagstukken als mijn persoonlijke ontwikkeling en groei in mijn vakgebied. Ik voel me gewaardeerd om wie ik ben en krijg alle gelegenheid om de mooiste versie van mezelf te worden."