USG Marketing & Communications
HBO+ | 8-40 uur | Heel Nederland

Freelancer? Schrijf je in voor interessante opdrachten bij de (Rijks)overheid

Heb jij ervaring binnen de (rijks)overheid en werk je als freelancer of op basis van detachering? Vul dan het formulier in en we nemen contact met je op.
Solliciteer direct

Al zolang we bestaan (sinds 1991) versterken onze communicatieprofessionals de dienst publieke communicatie bij het Rijk. En sinds 2014 zijn we voorkeursleverancier voor de 12 ministeries, vele uitvoerende diensten, inspecties en Hoge Colleges van Staat. Dagelijks leveren ruim 45 collega’s een unieke bijdrage aan een beter Nederland. Een partnerschap met als basis kennis en expertise. We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s voor de mooie opdrachten die we nog open hebben staan!

Naast de vacatures bij de Rijksoverheid, zijn we ook preferred supplier bij verschillende organisaties zoals provincies, middelgrote gemeenten en waterschappen.

Wat we vragen

 • Ervaring bij de Rijksoverheid

Wat we bieden

 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

  Over deze functie

  Het Rijk maakt serieus werk van Nederland. Wij maken serieus werk van jouw werk bij het Rijk. In onze aanpak sta jij centraal, met al jouw ervaring, wensen en ambities. We zoeken hierin de juiste match tussen opdracht en persoon. Wij weten dat als jij op de juiste plek zit, je in je element bent en je het beste werk levert. Of je nu bij ons in vaste dienst komt, op detacheringsbasis werkt of aan de slag gaat als freelancer of voorkeurskandidaat. Wij zorgen ervoor dat jij het beste van jezelf kunt laten zien.

  • Je kunt bij ons in vaste dienst komen of aan de slag op detacheringsbasis, als freelancer of voorkeurskandidaat;
  • Door onze jarenlange ervaring kennen we de (Rijks)overheid als geen ander;
  • Je wordt onderdeel van ons netwerk boordevol interessante opdrachtgevers, opdrachten en like-minded vakidioten;
  • Er is altijd een USG collega in de buurt met wie je kunt sparren of gewoon even lekker een kop koffie kunt drinken;
  • Eerste mogelijkheid tot inschrijven voor de populaire World Cafés.

  Altijd de laatste vacatures in je mail

  Kitty Lemckert
  Resourcemanager

  Wat wij bieden

  In dienst als professional
  Wil jij job-hoppen met de zekerheid van een vast contract? En wil jij continu worden uitgedaagd om nieuwe (maatschappelijke)vraagstukken op te lossen met creatieve en innovatieve oplossingen? Dan ben je bij ons op je plek. Het is wat ons typeert als organisatie en partner bij de Rijksoverheid.

  Voordelen:

  • Vast contract, met uitstekende bonusregeling
  • Ontwikkeling door coaching, begeleiding, intervisie, training & opleidingen
  • Je bent van harte welkom bij onze borrels, kwartaalbijeenkomsten en jaarlijkse wintersport

  USG Marketing & Communications

  P.J. Oudweg 61
  1314 CK Almere
  +31 (0)30 750 18 10
  info@usgmarcom.nl

  Werken als freelancer via USG Marketing & Communications

  USG Marketing & Communications heeft interessante interim communicatie en marketingopdrachten voor freelancer bij de Rijksoverheid. Wil je meer weten over onze opdrachten? Neem contact met ons op of schrijf je in als freelancer.

  Voordelen:

  • Contractadministratie uit handen
  • We zorgen ervoor dat je factuur altijd binnen 30 dagen wordt betaald
  • We zijn altijd op zoek naar lange termijn partnerschappen

  Kitty Lemckert, senior recruiter rijksoverheid

  “Ik hou van dynamiek, deadlines en communicatievraagstukken en dat vind ik allemaal in mijn functie én bij USG MarCom. Ik krijg energie van de marcom professionals waarmee en waarvoor ik werk. Ook het vakgebied van communicatie is, net als de marktbehoefte, continu in ontwikkeling en aan verandering onderhevig. Dit houdt me scherp!”

  Over USG Marketing & Communications

  Wij werken samen. Samen met bedrijven die ook vooruit willen. We versterken elkaar. Met één gezamenlijk doel: mensen en bedrijven succesvol maken. Nóg succesvoller. Dat doen we met onze unieke, op maat gemaakte marketing en communicatie oplossingen.

  We zijn een organisatie die zich kenmerkt door kwaliteit, specialisme en duurzame relaties. Voor opdrachtgevers een innovatieve 

  en oplossingsgerichte samenwerkingspartner met een breed palet aan dienstverlening. Voor professionals een plek waar ze zich continu kunnen ontwikkelen. Een plek zonder strak keurslijf en waar veelzijdigheid en diversiteit de toon zetten.

  Recente artikelen

  Interne & Verandercommunicatie

  Het recept voor aansprekende interne communicatie: fun, verbinden & kennisdelen

  Door de coronacrisis hebben organisaties grote stappen gezet op het gebied van interne communicatie. De waardering voor interne communicatie steeg in juni vorig jaar van een 6,7 naar een 7,3.
  leestijd: 5 minuten
  Geschreven door: Expertiseteam Interne Communicatie USG Marketing & Communications

  Corona heeft organisaties duidelijk uitgedaagd om de interne communicatie naar een volgend niveau te tillen. Zelfs met het einde van de coronamaatregelen in zicht en het lonkende perspectief van hybride werken, blijft het onverminderd belangrijk om te investeren in interne communicatie. Medewerkers vormen nu eenmaal het hart en de motor van de organisatie en dat betekent dat we het wij-gevoel, maar ook de betrokkenheid van medewerkers moeten blijven stimuleren: of we nu vanuit huis, kantoor of het favoriete koffiecafé werken.

  Alle reden dus om te streven naar een nóg hoger rapportcijfer. Een 8! In januari deden we een oproep onder marketing- en communicatieprofessionals met als doel om van elkaar te leren: hoe creëer jij betrokkenheid binnen jouw organisatie? Hoe weet jij wat de behoefte is van de verschillende collega’s en hoe zorg je ervoor dat medewerkers onderling en met de organisatie in verbinding blijven?

  We ontvingen voornamelijk praktische tips om de betrokkenheid hoog te houden in een tijd waarin iedereen thuis werkte. Een reactie die eruit sprong was die van Mirjam van der Molen, communicatiemanager bij Atriumgroep. Zij vertelde over de positieve impact van een sociaal intranet in combinatie met creatieve persoonlijke acties gericht op óf richting de medewerkers en de organisatie als geheel.

  Consequent en lichtvoetig

  Mirjam werkt inmiddels 19 jaar voor Atriumgroep: de laatste jaren ligt haar focus onder andere op interne communicatie. “Ik geloof in consequente, lichtvoetige communicatie. Wij nemen onze klanten en hun werk bloedserieus. Intern probeer ik de tegenhanger daarvan in te zetten: lichtvoetigheid, ofwel fun door persoonlijke en informele interne communicatie.

  Laten we het vooral ook leuk met elkaar hebben! Ik ben er heilig van overtuigd dat je de boodschap op alle fronten zo aantrekkelijk mogelijk moet maken als je wil dat deze aankomt. Natuurlijk kijk je bij elke boodschap of een laagje fun en lichtvoetigheid wel past bij de situatie. Het gaat om de balans!

  Tegelijkertijd vind ik consequente communicatie belangrijk. Een boodschap moet eenduidig zijn om te beklijven, zodat men er waarde aan hecht. Pas dan kun je spreken van een gezamenlijke cultuur.’’

  Een voorbeeld: ik zag in veel teksten ‘Atriumgroep doet dit en Atriumgroep doet dat.” Ik haal dat er altijd uit. Atriumgroep staat niet op zichzelf. Wij zijn met zijn allen Atriumgroep, wíj doen dit en wíj doen dat. Dat is een simpel iets, maar wel doeltreffend als je dat consequent doorvoert.“

  “Fun is zo belangrijk. Sommigen denken dat daarmee geen geld verdiend wordt,maar ik geloof er heilig in dat dat wel zo is.”

  Fun, verbinden en kennisdelen

  Sinds 2017 heeft Mirjam al de nodige stappen gezet om de interne communicatie van Atriumgroep beter te organiseren. “We hadden niet zoveel. Naast een aantal interne bijeenkomsten per jaar verliep alle communicatie vooral per mail. Helaas belanden deze mails vaak onderaan de mailbox. Collega’s werken met grote toewijding voor onze klanten en identificeren zich soms meer met de klantorganisatie dan met Atriumgroep. Een grote kracht, maar tegelijkertijd ook een zwakte.

  Op LinkedIn waren vaak alleen de klantprofielen zichtbaar, en niet Atriumgroep. Dat moest natuurlijk anders, onze organisatie moest een gelijkwaardige positie krijgen bij de medewerkers. Dit was een eerste logische stap die ik zette. Uiteindelijk bleek dat we geen goed kanaal hadden om onze medewerkers meer bij Atriumgroep te betrekken. In het najaar van 2019 lanceerden we ons sociale intranet ‘Atrio’, waar fun, verbinden en kennisdelen centraal staan.

  Onze pay-off “ontzorgen, verbinden en inspireren” gold ook voor het intranet en alle corporate communicatie was voortaan hier te vinden. Toen wisten we nog niet hoe belangrijk dit kanaal in 2020 zou worden.”

  De plek waar lief en leed wordt gedeeld

   

  Mirjam omschrijft Atriumgroep als een hele gezellige, informele familie. Een warm bad waar iedereen graag is. Hoe houd je dat gevoel vast als iedereen vanuit huis moet werken? Hoe weet je welke behoeftes er zijn als het praatje bij de koffiemachine er niet meer is?

  “We hebben vaker tegen elkaar gezegd dat we niet hadden geweten hoe het zonder intranet had gemoeten. Dit werd dé plek waar het gebeurt en waar medewerkers moeten zijn, waar letterlijk lief en leed wordt gedeeld. De ‘gesprekken bij de koffiemachine’ verplaatsen zich naar het intranet. De coronacrisis deed veel met de collega’s, dus toen ben ik ook verbinding gaan zoeken via persoonlijke en lichtvoetige acties.

  De ‘Thuiswerken met kids’-groep werd opgericht, voor handige tips, maar ook om even te kunnen klagen over de situatie. We hebben veel bij Atrium passende attenties verstuurd, zoals een op maat gemaakte adventbox en een puzzel als stimulans om even afstand te kunnen nemen van werk. Maar ook kaartjes om de verbinding te versterken en we hebben een speciale Spotify-playlist samengesteld.

  Deze acties werden erg gewaardeerd binnen de organisatie. Medewerkers lieten hun thuiswerkplek zien op Atrio en gingen er puzzels ruilen. Ook familieleden puzzelden er flink op los en stonden ‘s morgens vroeg bij de adventbox om te zien wat het cadeau van de dag was.

  We hebben veel aandacht gegeven aan interne communicatie. Over elke attentie is goed nagedacht. Zowel over de boodschap als het effect. De wisselwerking tussen het intranet en passende attenties versterkte elkaar en daarmee bereikten we een groter effect. Eigenlijk best simpel, en ook nog betaalbaar!”

  “Door het intranet te volgen, te blijven luisteren en via gesprekken met collega’s, directie en MT bleef ik op de hoogte van wat er leefde.”

   

  Gewoon proberen

  Het was eigenlijk proberen en een beetje lef tonen, concludeert Mirjam. “Ik weet niet of het 100% gelukt is, maar ik denk wel dat door alle acties iedereen zich gehoord voelt. We hebben veel passende attenties naar onze medewerkers gestuurd, typisch Atrium of passend bij de situatie. Dit was toen de enige manier om ze te bereiken en in verbinding met elkaar te blijven. Dit heb ik niet alleen voor elkaar gekregen. Het is de interactie en chemie tussen een aantal collega’s die dit mogelijk heeft gemaakt en dat is belangrijk. Eigenlijk hebben we samen onwijs toffe dingen gedaan om de boel tijdens de crisis bij elkaar te houden.”

  Kantoor van de toekomst

   

  Inmiddels horen we het steeds meer dat kantoren in de nabije toekomst een andere functie krijgen. Als het hybride werken een feit is, stemmen we onze werklocatie – in goed overleg met collega’s en leidinggevende – af op het type werk, het doel van de activiteit en de gewenste mate van interactie. Het kantoor wordt dan meer een plek om elkaar (informeel) te ontmoeten, samen te werken en te brainstormen. Als een soort clubhuis of sportkantine.

  Hoe ziet Mirjam de toekomst? “Uit de enquête die we in juni hielden, blijkt dat men graag thuis werkt en maar een klein gedeelte op kantoor. Maar waarvoor kom je dan naar kantoor, wat hoop je er te vinden? Moeten we er bijvoorbeeld een grote kroeg van maken, of een speeltuin? Moeten we het kantoor opdoeken en alleen nog maar in de buitenlucht wandelen als je elkaar wil zien?Dit zijn allemaal uitersten die ik noem, maar dat vind ik interessant. Belangrijk is dat we het gesprek hierover voeren. Daarna bedenken we wel weer bijpassende persoonlijke communicatie met fun!”

  Op naar een 8!

  Als we één ding hebben geleerd van de coronacrisis dan is het wel dat we – zonder fysiek contact - in staat zijn om op afstand in verbinding te blijven. Het vergt wel meer flexibiliteit, vindingrijkheid en durf dan ‘normaal’ om te achterhalen waar medewerkers en de organisatie écht behoefte aan hebben.

  Die 8 kunnen we bereiken door interne communicatie net zo belangrijk te maken als externe communicatie, maar zeker ook door diverse strategieën en uiteenlopende middelen in te zetten om collega’s te bereiken en te betrekken. Zo kan iedereen zelf kiezen wat bij hem of haar past.

  Blijf vooral met elkaar in gesprek, want alleen zo weet je wat er leeft en speelt aan meningen, verwachtingen en gevoelens. Ga pionieren en toets regelmatig wat er wel en niet werkt. De behoeften kunnen divers zijn. Probeer collega’s vooral te verleiden om aangehaakt te blijven, niet omdat het moet, maar omdat het ze iets goeds brengt. En onthoud de gouden tip van Mirjam: consequentie, lichtvoetigheid en fun zijn goede ingrediënten voor een effectieve en aansprekende interne communicatie!

  Deel artikel