USG Marketing & Communications
8 - 40 uur | Utrecht

Freelancer? Schrijf je in voor interessante opdrachten!

Word onderdeel van ons netwerk en profiteer van de voordelen! Wil je meer weten over onze opdrachten of wil je even overleggen of werken via ons bij je past? Vul dan het formulier in en we nemen contact met je op.
Reageer direct
Ben je geïnteresseerd in interim marketing- en communicatieopdrachten bij toonaangevende profit, non-profit organisaties en/of (rijks)overheid? Schrijf je dan bij ons in! We hebben opdrachten voor junior, medior en senior communicatieadviseurs, campagnemanagers, persvoorlichters/woordvoerders en online adviseurs. Werken via USG Marketing & Communications betekent dat je onderdeel wordt van ons netwerk boordevol interessante opdrachtgevers, opdrachten en gelijkgestemde vakidioten.

Wat we je bieden

  • We hebben een groot landelijk netwerk. Niet alleen van opdrachtgevers, maar ook van gelijkgestemden vakidioten! Meer dan 100 freelancers werken op dit moment via ons bij toonaangevende profit en non-profit organisaties, in het onderwijs, bij woningcorporaties en in de zorg,
  • We zijn voorkeursleverancier bij verschillende organisaties zoals provincies, middelgrote gemeenten, waterschappen en zorgverzekeraars,
  • Wij zijn partner van de Rijksoverheid en dit betekent dat wij veel prachtige interim functies bij de Rijksoverheid mogen vervullen,
  • Wij organiseren minimaal vier keer per jaar workshops en netwerkbijeenkomsten met interessante onderwerpen uit de vakgebieden marketing en communicatie,
  • Geen gedoe meer met overeenkomsten en facturatie! We hebben hier ruime ervaring mee en nemen de contractadministratie voor je uit handen,
  • USG Marketing & Communication zorgt dat jouw factuur altijd binnen 30 dagen wordt betaald via een eenvoudig facturatieplatform (Younited),
  • We gaan altijd voor een lange termijn samenwerking en daarom vinden we het belangrijk dat een project naar ieders tevredenheid verloopt. We hebben regelmatig contact met je, over hoe het gaat en wat we voor je kunnen betekenen.

Altijd de laatste vacatures in je mail

Anouk Ackermans
Senior recruiter

Is dit jouw baan?

Ben jij enthousiast over deze opdracht? We maken graag kennis met je!

USG Marketing & Communications

P.J. Oudweg 61
1314 CK Almere
+31 (0)30 750 18 10
info@usgmarcom.nl

“CommIntentio en USG Marketing & Communication werken al jaren duurzaam samen. Eén van de senior accountmanagers en ik hebben een persoonlijk contact opgebouwd. We spreken elkaar regelmatig en niet alleen als ik actief ben voor het bedrijf. Er is over en weer aandacht voor zakelijke ontwikkelingen en persoonlijk welbevinden. Dat zie je terug in de matches met klanten. Succesvol samenwerken gaat altijd over mensen. Juist daarom werk ik graag met de mensen en voor de klanten van USG MarCom.”

Lies Willemsen, ZZP’er

“Als freelancer samenwerken met USG Marketing & Communications betekent vooral wederzijds investeren in elkaar goed leren kennen. Daarbij gaat het om meer dan alleen kennis en kunde in communicatie & marketing, maar ook de inschatting wat je als mens meebrengt aan ervaring en levensopvatting. Ik vind het belangrijk om mijn werk te doen met het hoofd én met het hart vanuit de wens om de klant verder te helpen. Bij USG MarCom begrijpen ze dat en daarom werk ik graag met ze samen.”

Arnoud Siekmans, freelancer

 Recente artikelen

Marketing & Online

Interim professional bij de gemeente Doetinchem: mooi begin van een loopbaan

Veel professionals van USG Marketing & Communications werken bij overheden. Zo ook bij de gemeente Doetinchem, één van de acht centrumgemeenten in de regio Achterhoek. Collega professional Eki Driessen is gedetacheerd bij deze gemeente en vertelt over haar werkzaamheden en professionele ontwikkeling binnen deze organisatie.
leestijd: 2 minuten
Geschreven door: USG Marketing & Communications

“Ik had eigenlijk geen idee wat ik wilde doen. Ik wilde graag verschillende dingen proberen en uitgedaagd worden,” begint Eki. “Eerst dacht ik niet dat een rol als interim professional iets voor mij was. Maar na een enthousiast gesprek met USG Marketing & Communications was ik ook enthousiast.” Ze heeft de stap gezet en dat bevalt haar goed.

Eki werkt nu als interim communicatiemedewerker bij de gemeente Doetinchem. Dit is haar eerste opdracht via USG en de weg ernaartoe verliep snel en voorspoedig. “Na een leuk gesprek met de opdrachtgever kreeg ik het goede nieuws dat ik mocht beginnen.”

Een kijkje in de keuken
Eki houdt zich als communicatiemedewerker bezig met de interne en externe communicatie van de organisatie. Ze ondersteunt haar team bij de actuele projecten binnen de gemeente zoals persvragen, kleine adviestrajecten, de social media en een campagne over ondermijning. Daarnaast hield zij zich vorige maand ook bezig met de gemeenteraadsverkiezingen. “Ik had geen beeld van hoe dat eraan toeging. Ik heb zelf nog maar één keer gestemd voor de gemeenteraad. Het is heel leuk om dat van dichtbij te zien.

“De voorbereidingen begonnen vorig jaar al. Het was even zoeken waaraan we aandacht gingen besteden. Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat zoveel mogelijk mensen gaan stemmen, maar dat is voornamelijk aan de partijen zelf.” Toch wilde ze vanuit de communicatie een bijdrage aan de verkiezingen leveren. “We hebben onze communicatie gericht op jongeren die voor het eerst mochten stemmen, omdat zij zelf niet zo snel een politieke partij volgen of het moeilijk vinden zich daarin te verdiepen. We keken daarbij ook naar wijken waar de opkomst laag is.”

Op de avond van de verkiezingen is Eki met een collega naar het stadhuis gegaan om de uitslag te volgen. “Toen we daar zaten hebben we op de valreep besloten een live blog bij te houden. Ik heb snel een pagina op onze website aangemaakt om de uitslag live te kunnen delen.”

Vertrouwen in jezelf én in je netwerk
Eki wil ervaring opdoen als adviseur en ook graag creatief bezig zijn. Dat komt voor haar nu samen in het opstarten van een nieuw huisstijltraject. “Het is natuurlijk mijn eerste opdracht en ik ben pas net afgestudeerd. Meewerken aan zo’n hele strategie is daardoor best spannend! Maar het is vooral heel erg leuk dat je de tijd en ruimte voor zo’n mooi project krijgt. En ook het vertrouwen.” Eki kan altijd terugvallen op haar netwerk bij USG MarCom. “Ik heb al collega’s gesproken die er ervaring mee hebben; wat je zeker wel of niet moet doen. Dat leverde fijne reacties op en heel veel denkvoer.”

Aan Eki de taak om al die input te vertalen naar een krachtig voorstel wat langs alle lagen van de gemeente gaat; het MT, de Raad en het College. “Het is een kunst om het belang van de communicatie goed over te brengen aan mensen die zich daar niet dagelijks mee bezig houden. Je moet goed onderbouwen waarom je iets doet en mensen overtuigen van het belang ervan.”

Eki gaat deze uitdaging vol enthousiasme aan en waardeert de kans om een mooie bijdrage aan de organisatie te leveren waar de gemeente ook in de toekomst iets aan heeft. Inmiddels weet Eki dat haar opdracht wordt verlengd. “Iedereen is blij dat ik nog even blijf!” Een prachtig compliment natuurlijk. Eki kijkt ernaar uit om via deze en toekomstige opdrachten verder op ontdekkingstocht binnen het vakgebied te gaan en haar kennis en ervaring mee te nemen naar volgende uitdagingen. “Ik ben heel benieuwd hoe het mij als interim professional vergaat, maar ik heb er steeds meer vertrouwen in.” 

Deel artikel