USG Marketing & Communications
8 - 40 uur | Utrecht

Freelancer? Schrijf je in voor interessante opdrachten!

Word onderdeel van ons netwerk en profiteer van de voordelen! Wil je meer weten over onze opdrachten of wil je even overleggen of werken via ons bij je past? Vul dan het formulier in en we nemen contact met je op.
Reageer direct
Ben je geïnteresseerd in interim marketing- en communicatieopdrachten bij toonaangevende profit, non-profit organisaties en/of (rijks)overheid? Schrijf je dan bij ons in! We hebben opdrachten voor junior, medior en senior communicatieadviseurs, campagnemanagers, persvoorlichters/woordvoerders en online adviseurs. Werken via USG Marketing & Communications betekent dat je onderdeel wordt van ons netwerk boordevol interessante opdrachtgevers, opdrachten en gelijkgestemde vakidioten.

Wat we je bieden

  • We hebben een groot landelijk netwerk. Niet alleen van opdrachtgevers, maar ook van gelijkgestemden vakidioten! Meer dan 100 freelancers werken op dit moment via ons bij toonaangevende profit en non-profit organisaties, in het onderwijs, bij woningcorporaties en in de zorg,
  • We zijn voorkeursleverancier bij verschillende organisaties zoals provincies, middelgrote gemeenten, waterschappen en zorgverzekeraars,
  • Wij zijn partner van de Rijksoverheid en dit betekent dat wij veel prachtige interim functies bij de Rijksoverheid mogen vervullen,
  • Wij organiseren minimaal vier keer per jaar workshops en netwerkbijeenkomsten met interessante onderwerpen uit de vakgebieden marketing en communicatie,
  • Geen gedoe meer met overeenkomsten en facturatie! We hebben hier ruime ervaring mee en nemen de contractadministratie voor je uit handen,
  • USG Marketing & Communication zorgt dat jouw factuur altijd binnen 30 dagen wordt betaald via een eenvoudig facturatieplatform (Younited),
  • We gaan altijd voor een lange termijn samenwerking en daarom vinden we het belangrijk dat een project naar ieders tevredenheid verloopt. We hebben regelmatig contact met je, over hoe het gaat en wat we voor je kunnen betekenen.

Altijd de laatste vacatures in je mail

Anouk Ackermans
Senior recruiter

Is dit jouw baan?

Ben jij enthousiast over deze opdracht? We maken graag kennis met je!

USG Marketing & Communications

P.J. Oudweg 61
1314 CK Almere
+31 (0)30 750 18 10
info@usgmarcom.nl

“CommIntentio en USG Marketing & Communication werken al jaren duurzaam samen. Eén van de senior accountmanagers en ik hebben een persoonlijk contact opgebouwd. We spreken elkaar regelmatig en niet alleen als ik actief ben voor het bedrijf. Er is over en weer aandacht voor zakelijke ontwikkelingen en persoonlijk welbevinden. Dat zie je terug in de matches met klanten. Succesvol samenwerken gaat altijd over mensen. Juist daarom werk ik graag met de mensen en voor de klanten van USG MarCom.”

Lies Willemsen, ZZP’er

“Als freelancer samenwerken met USG Marketing & Communications betekent vooral wederzijds investeren in elkaar goed leren kennen. Daarbij gaat het om meer dan alleen kennis en kunde in communicatie & marketing, maar ook de inschatting wat je als mens meebrengt aan ervaring en levensopvatting. Ik vind het belangrijk om mijn werk te doen met het hoofd én met het hart vanuit de wens om de klant verder te helpen. Bij USG MarCom begrijpen ze dat en daarom werk ik graag met ze samen.”

Arnoud Siekmans, freelancer

 Recente artikelen

Interne & verandercommunicatie

Hoe je millennials bindt aan de organisatie

In bijna alle sectoren is er sprake van krapte. Daarom staat in organisaties het boeien en binden van medewerkers net zo hoog op de agenda als het werven van nieuwe medewerkers. Op dit moment werken er vier verschillende generaties op de arbeidsmarkt en is de vijfde generatie onderweg. Omdat je over generatiemanagement niet alleen een boom op kan zetten, maar een heel bos, hebben wij ons gestort op de interne communicatie. Hoe kan interne communicatie helpen bij het ‘boeien en binden’ van medewerkers?
leestijd: 4 minuten
Geschreven door: Expertiseteam Interne Communicatie

Al deze vier generaties hebben mooie namen gekregen: van babyboomer tot pragmaat en van millennial tot generatie Z. Aan de werkgever de schone taak om al die unieke mensen, met hun unieke wensen en typische generatiekenmerken, te boeien en te binden. Om niet te verdwalen in het ‘generatiemanagementbos’ spraken we met generatie Y (millennials). Deze generatie is geboren tussen 1986 en 2000 en in veel organisaties is zij de jongste generatie op de werkvloer. Ervaringsdeskundigen (millennials) Christina, Hester, Tim, Anne en Naomi vertellen hoe zij aankijken tegen ‘boeien en binden’ en wat een organisatie vooral wel en niet moet doen. Naast de ‘Y-tjes’ spraken we ook met arbeids- en organisatiepsycholoog Geertje Peneder van Generations Inc. Het werden leerzame gesprekken over boeien, binden en behoefte: de 3BS!

Leer de interne drijfveren kennen
“Voor de jonge generatie zijn randvoorwaarden zoals salaris vaak niet het meest relevant”, vertelt Geertje Peneder. “Het is belangrijk, maar het gaat nog meer om het verbinden met de interne drijfveren. Alleen zo vind en behoud je de verbinding met deze generatie. Afwisseling is een mooi voorbeeld van een interne drijfveer waar onder meer consultants goed mee kunnen verbinden. Het zien van veel verschillende klanten is een drijfveer die jongeren aanspreekt.”

Naomi: "Persoonlijke aandacht voor mijn groei vind ik belangrijk."

Maar wat zijn dan de interne drijfveren van deze generatie? Voor Christina is leren en ontwikkeling belangrijker dan salaris. “De stap van de opleiding naar het werkveld is groot. Sommige kennis heb je niet als je net begint met werken”, vult Hester aan. "Het is fijn om mee te kijken met senior collega's en op deze manier te leren en de nodige ervaring op te doen. Zowel vakinhoudelijk als op organisatiegebied." Andere drijfveren die tijdens de gesprekken naar voren komen zijn plezier in het werk, waardering en samen tot resultaten komen. Anne beaamt dat: “Voor mij is een dag pas écht succesvol als ik fijn heb samengewerkt, merk dat collega's tevreden zijn en ik complimenten heb gekregen.”

Ga in gesprek
Geertje geeft aan dat organisaties te snel aannames doen. "Dat de jonge generatie waarde hecht aan flexibiliteit, klopt. Maar wat betekent flexibiliteit voor hen? En hoe speel je daar als organisatie op in?" Haar tip? "Betrek meerdere generaties bij dit soort vraagstukken. Bespreek wat je ziet, wat de uitdagingen zijn, welke mogelijke oplossingen er zijn en welke acties eraan hangen."

Christina: "Diversiteit in een organisatie brengt mooie dingen tot stand."

Generatie Y ziet zelf ook meerwaarde in het samenwerken met andere generaties. “Iedereen brengt wat anders in. Ervaren mensen hebben meer kennis over hoe de hazen lopen en wij weten weer meer over de digitale wereld. De balans daartussen is heel mooi”, deelt Tim. Naomi vindt werken met alleen maar collega's uit haar eigen generatie zowel hip en dynamisch als een beetje saai. Ook zij hecht waarde aan diversiteit.


Blijf up-to-date
“Belangrijk is dat organisaties up-to-date blijven. Wat we zien is dat de jonge generatie een groot vermogen heeft om te vernieuwen. Ze hebben veel ideeën, maar nog weinig invloed. Wil je hen aan je binden? Neem ze dan serieus en luister naar de ideeën." Daarnaast geeft Geertje aan dat de jonge generatie het klimaat en duurzaamheid belangrijke thema's vindt. "Laat zien welk standpunt de organisatie inneemt en doe dit op een open en eerlijke manier. Want als je niet oprecht en authentiek bent, prikt deze generatie daar zo doorheen. Hierbij is het belangrijk dat je dit standpunt in de hele bedrijfsvoering laat doorklinken."

Voor Tim zijn troepcadeautjes niet meer van deze tijd. Duurzaamheid is belangrijk, ook in zoiets kleins als relatiegeschenken. Anne is het hiermee eens: “een cadeautje is pas écht leuk als er goed over is nagedacht.”

Een ander voorbeeld van met de tijd meegaan is je communicatie aanpassen. Met vlotte en verbindende taal, in plaats van 'wij van het MT', boek je gegarandeerd meer succes bij deze groep.

Bied afwisseling, flexibiliteit en keuzes
“De dynamiek van afwisseling, flexibiliteit en keuzemogelijkheden voor groei en ontwikkeling zijn belangrijk voor jongeren”, ligt Geertje toe. “Een loopbaanpad van tien jaar is geen aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde meer. Deze generatie werkenden is korter met een organisatie verbonden. Houd daar rekening mee en speel erop in. Hoe erg is het als een jongere weer vertrekt?” Aanvullend vertelt Geertje dat de jongere generatie niet bang is om terug te komen, als ze er na een banenswitch achterkomen dat het toch fijner was op hun oude plek.

Hester: "Vastigheid is niet per se nodig. Als er genoeg banen zijn kun je prima hoppen."

Voor millennials maakt het niet uit hoe lang je ergens werkt, maar draait het om de impact die zij op een organisatie hebben. Hester beaamt dit: “Wat je doet in een team is belangrijker dan hoe lang je er werkt”. "Als ik mij een nummer voel dan haak ik af", aldus Christina.

Kortom …
Als we iets geleerd hebben van de gesprekken met Geertje, Naomi, Hester, Christina, Anne en Tim, is het dat de behoeften van generatie Y kraakhelder zijn.

Comfortabel zijn. Zich gezien en gehoord voelen. Uitdaging en afwisseling. Soms leunen op ervaren rotten en soms zelf de kar trekken.

Organisaties kunnen direct van start. Ze ontdoen vooral de belangrijkste zaken – dat wat er echt toe doet in intermenselijk contact – van een laagje stof: luisteren, (af)kijken en van elkaar leren. Hier ligt volgens ons een mooie rol voor de interne communicatiespecialisten. Welke generaties lopen er bij jou op de werkvloer en wat weten ze eigenlijk van elkaar. Faciliteer leuke gesprekken tussen collega’s en leer elkaars behoeften en drijfveren kennen. Verbind collega’s uit verschillende generaties en breng nieuwe samenwerkingen tot stand. Je wilt immers toch iedereen binden en boeien aan de organisatie?

Deel artikel